zondag 3 februari 2013

'T KAN WEL KEURIG BIJ DE KORREWEGBRUG

Ik wist niet wat ik eergisteren zag. Nog nooit zag ik géén auto's voor de slagbomen van de opengedraaide Korrebrug staan. De fietsers hadden het rijk helemaal alleen, rechts ziet u de achterste van een stuk of tien fietsers staan wachten. Links is te zien dat er zich nog iemand bij voegt. Ik vraag me af of de beide motorrijdsters die aan komen rijden wellicht in overtreding zijn. Waarschijnlijk wel, stopstreep is stopstreep. Maar goed, een motor tussen de fietsers is wat anders dan een auto.
Bij nader inzien is het goed verklaarbaar waarom de stoet auto's vanaf de Ulgersmaweg zo keurig en gedisciplineerd voor de stopstreep staat te wachten. De voorste auto is een leswagen. Mocht het een eindexamenrit zijn geweest, dan had een ingreep door de instructeur plaatsgevonden als de chauffeur zou zijn doorgereden. Tijdens een gewoon lesuur kan de rijinstructeur ook niet toestaan dat de leerling de streep overtrekt om zich met de auto bij de fietsers te voegen.
De moraal van het verhaal? Dat bestuurders van lesauto's zich keurig aan de regels houden. Zit het rijbewijs eenmaal in de zak dan worden de verkeersregels gemakkelijk wat opgerekt. Gewone automobilisten hebben niks te verliezen als ze de stopstreep passeren en voor de slagbomen gaan staan wachten. Een kans van een op de 100.000 als je hier een bekeuring op wil lopen. Voor een heterdaadje moet je agenten achter de viskar posteren, iets wat ze niet zullen gaan doen. Staan auto's eenmaal voor de slagbomen, dan kun je als agent nooit bewijzen dat ze dat hebben gedaan terwijl de slagbomen al naar beneden waren.
Conclusie? We moeten leren leven met de situatie rond de Korrewegbrug.

Geen opmerkingen: