zondag 10 februari 2013

VOLGEND WEEKEND CARNAVAL CAFÉ BILJART

Het is iets totaal on-grunnings. Du eev'n normoal zeg'n we hier. Het is meer iets voor Limburgers en Brabanders die zonodig een paar dagen eelsk moeten doen. Is voor zover ik weet Grunnings voor aanstellerig. Zuiderlingen hebben de komende dagen een paard in de gang staan. Of ze hebben worstjes op hun borstjes. En ze vragen aan Mien waar hun feestneus ligt. Jahaaah, ook héééél leuk, ze hebben hele grote bloemkolen. Echt, als oer-Grunninger ontgaat me de lol van de hele carnaval-handel. Wat is daar nou leuk aan?

Afgelopen avond kreeg ik vanuit het Café Biljart bovenstaande flyer mee. Ze gaan komende zaterdagavond hun nek uitsteken aan de Claremaheerd en een avondje carnaval in Beijum organiseren. Compleet met drive-in show en een verplicht verkleed-karakter.

Aan de bar werden gisteravond reeds carnavalsnamen bedacht. Hoe moet het Café Biljart komende zaterdag gaan heten? De Grunninger Aardbeving? In de Aardolie? Bleijum? De Zuipschuit? Klein Carnaval? De Bierheerd?
Er wordt een gratis carnavalspak ter beschikking gesteld + vijf gratis consumpties als een originele carnavalsnaam voor hét café van Beijum wordt bedacht. Beijumnieuws@online.nl

1 opmerking:

Anoniem zei

Zeker eenmaal per maand moet ik naar Brabant voor m'n werk. En inderdaad het carnaval is al in volle gang. Uiteraard ga ik daar ook graag onder in het feestgedruis. Voorwaarde is wel in Brabant dat je moet aantonen lid te zijn van een erkende carnavalsvereniging. Tien jaar terug was dat niet het geval, je kon overal vrrij drinken. Daarom heb ik me nu bij zo'n vereniging aangesloten.
Jazeker, carnaval is ook een eeuwenoude traditie in bepaalde delen van deze regio. Neem maar eens een kijkje in Kloosterburen.
Jan Bakker