woensdag 20 februari 2013

ONTWIKKELINGEN WINKELPLEIN WEST (8)


De lezer vraagt zich wellicht af: wat heeft deze man, zie foto, te maken met ontwikkelingen rond Winkelplein West? Goeie vraag. Eigenlijk niks, maar zijdelings ook weer een beetje wel. Trouwe lezers herkennen de sinds mei vorig jaar gepensioneerde ex-beheerder van buurtcentrum de Beijumkorf, Michel Bechaouch. De Tunesiër van geboorte woont aan het plein en hij  lijkt een beetje gewend te zijn geraakt aan z'n gepensioneerde levensstijl. Maar het begint weer te kriebelen: "Ik heb me aangemeld bij de buurtconciërges en ik ga twee dagdelen per week met grijper en vuilniszak de omgeving van de vijver schoonmaken en opruimen." Hij had liever niet dat ik dat opschreef,  maar waarom niet: Michel wordt buurtconciërge van Plein West. "Kom maar een keer een foto maken, op dinsdag- en donderdagochtend ga ik bezig. En weet je wat zo mooi is? Je blijft in beweging, en met die grijper kan ik mooi m'n handspieren in beweging houden." Wellicht volgt een keer een video over dit gepensioneerde Beijumer exemplaar die geen rust in z'n kont lijkt te kunnen vinden en zich daarom 'voor de wijk' wil inzetten. Achter de nieuwe buurtconciërge ziet u de loempiakar van Vancong Duong. Het is nog maar de vraag of die over zes weken nog op z'n vertrouwde stek voor de Lidl zal staan. "Ik heb niet zo'n zin om te verkassen, maar het zal wel moeten. Eerst moeten ze de bekabeling onder de grond regelen, ik moet stroomvoorziening hebben op de nieuwe plek naast de viskar."
Hoe lang zal het nog duren voor de werkzaamheden, de uitbreiding van de Lidl, los gaan? De eigenaar van de computershop vanochtend: "Iemand van de Lidl berichtte me dat ze gaan beginnen als het een week of twee vijf graden boven nul is geweest, ze gaan niet graven terwijl er vorst in de grond zit."
Het is nog lekker rustig op en rond Plein West. Toch maar eens in de gaten houden of het plein en de omgeving van de vijver er de komende wijk properder bij gaat liggen. Aan de kloeke wijkridder die u op de foto kunt bewonderen zal het niet liggen.

2 opmerkingen:

Jan zei

Goed dat hij weer wat gaat doen. Ik zal wat extra rommel op het plein laten slingeren, dat houdt hem in beweging.

Anoniem zei

Mooi toch dat je wilt gaan opruimen !
En helemaal belangenloos .