vrijdag 1 februari 2013

RONDOM KRUISPUNT BEIJUM ZUID (25)

31/1/'13
31/1/'13
Afgelopen donderdag(gisteren) ging ondergetekende met draaiende camera een kijkje nemen bij de bouwactiviteiten rond Beijum Zuid. Hij nam voor de verandering een camera mee die betere beelden produceert, wel is het zo dat door het geglibber en geglij op de natte klei het beeld soms schokkerig over kan komen. De muziek? Eric Clapton zingt Crossroads. Live. We hebben momenteel drie webcams draaiende! Dat levert vooral overdag mooie beelden op. Nieuwsgierig? Kijk op www.ringgroningen.nl op de homepage (rechts) dan zie je de webcams van Lewenborg, Beijum-Zuid én Noordzeebrug. De webcams zijn ook terug te vinden op de projectpagina’s van Ring Oost en Noordzeebrug.
Kardinge volgt binnenkort en dan wordt Lewenborg uit bedrijf genomen (werkzaamheden afgerond). (Er zit een dubbel fragment in de video, pardon daarvoor)
Update 13.25 uur, video aangepast. Clapton: http://www.youtube.com/watch?v=MtLhPeLB9bA
Update 13.39 uur. Via RingGroningen kwam net dit binnen, binnenkort moeten we tijdelijk via Kardinge Bejum Zuid binnenrijden:
Vanaf 18 februari heiwerkzaamheden voor nieuw viaduct bij Beijum-Zuid
 In de week van 18 februari 2013 (voorjaarsvakantie) vinden er bij Beijum-Zuid heiwerkzaamheden plaats voor de bouw van een nieuw viaduct. De heiwerkzaamheden vinden overdag plaats tussen 07.00 en 19.00 uur. Het doorgaande verkeer op de Oostelijke Ringweg kan doorrijden, maar moet rekening houden met beperkte rijstroken en een beperkte snelheid. Het is dan niet mogelijk om vanaf de Oostelijke Ringweg Beijum-Zuid en De Hunze in te rijden. 

Voor Beijum-Zuid geldt dat in die week de omleidingsroute via Kardinge gaat. De busbaan wordt hier speciaal voor opengesteld. Het verkeer dat naar De Hunze gaat, wordt omgeleid via Beijum-Noord. Vanaf maandag 25 februari 06.00 uur is de Oostelijke Ringweg weer volledig open voor verkeer
Tijdelijke fietsbrug
Foto:  15.31 uur (1/2/'13)
Vanaf 8 februari vinden er voorbereidende grondwerkzaamheden bij de zogenaamde landhoofden (gelegen aan beide kanten van de ringweg en vormen de steunplaatsen voor het toekomstige viaduct).  Omdat de landhoofden vlak naast het huidige fietsviaduct liggen, komt hier vanwege veiligheid een tijdelijke fietsbrug met leuningen. Om de fietser zo weinig mogelijk hinder te laten ondervinden van de aanleg van deze tijdelijke fietsbrug, is ervoor gekozen om deze werkzaamheden in de avond en aansluitende nacht te laten uitvoeren. Dit gebeurt in de nacht van 11 op 12 februari. Dit onder voorbehoud. De fietsers worden omgeleid door de tunnel in de Beijumerweg. 
Beperkte rijstroken
Foto: 15.31 uur  1/2/'13)
In overleg met de aannemerscombinatie Oosterhof Holman/Van Spijker Beton- en Waterbouw is - daar waar eerst een volledige stremming van de Oostelijke Ringweg noodzakelijk leek - een werkwijze uitgedacht, waardoor verkeer met beperkte rijstroken toch mogelijk is. De verwachting is dat in juni van dit jaar het dek van het nieuwe viaduct, dat momenteel naast de ringweg wordt gebouwd, op zijn definitieve plek wordt gereden. Totale aanpak Ring Oost Deze werkzaamheden maken deel uit van de totale aanpak Ring Oost (periode 2010-2014) waarbij de huidige kruisingen bij de Oostelijke Ringweg ongelijkvloers worden. Het doel van deze aanpassingen is om de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer op de Oostelijke Ringweg te verbeteren.


Geen opmerkingen: