De voornamen zijn even ontschoten, maar links staat de heer Royall van Studentenradio Oogt-Tv, met naast hem de heer Kloosterman die namens de gemeente Groningen onderzoek doet naar armoede in de stad.
De heren interviewen kriskras mensen in de stad voor het programma http://stugtv.nl/radio/ (heren, als dit niet juist is, mail dan even naar Beijumnieuws@ziggo.nl)
Het is niet toevallig dat ze in Beijum rondliepen, op Plein Oost nog wel. "In Beijum wonen veel mensen die van een minimuminkomen rond moeten zien te komen." Dat gegeven kan niet ontkend worden.
Of de blogger ook even geïnterviewd wilde worden? Geen probleem. Jazeker, je hoeft er geen doekjes om te winden, op sommige plekken in de wijk is de (relatieve) armoede meer zichtbaar dan op andere plekken. Er is bijvoorbeeld een groot verschil in beleving te bespeuren tussen de Fossemaheerd en de Wibenaheerd. In eerstgenoemde heerd zijn de mensen in het algemeen draagkrachtiger, iets wat is af te meten is aan het hoge aantal koophuizen. Ondergetekende kan zich verder niet aan de indruk onttrekken dat in heerden waar veel koopwoningen staan de zorg voor de eigen leefomgeving hoger ligt.
Uit gegevens blijkt dat het percentage eenoudergezinnen onder de minimahuishoudens in Groningen bovengemiddeld hoog is: 28%. Onder langdurige minima ligt het aantal nog hoger: 37%. Ook het aandeel niet-westerse huishoudens onder de minima is hoog. In Beijum, Vinkhuizen, Oosterpark en Paddepoel wonen betrekkelijk veel minimahuishoudens,+ 20%.
Hoogstwaarschijnlijk ligt het aantal minima in Groningen hoger dan uit het onderzoek naar voren komt. Ongeveer 20% van de mensen die er recht op hebben vragen geen toeslagen aan.
Update 2/4, 9.41 uur: Zie reactie. http: //www. os-groningen. nl/images/stories/rapport/Armo ede%20in%20Groningen%202013.pdf
Update 2/4, 9.41 uur: Zie reactie. http:
1 opmerking:
Het rapport 'Armoede in Groningen' kunt u hier bekijken http://www.os-groningen.nl/images/stories/rapport/Armoede%20in%20Groningen%202013.pdf
Een reactie posten