donderdag 17 april 2014

GRONINGEN IN DE BAN VAN JEZUS


Groningen is er klaar voor. Het megafestijn The Passion begint vanavond om 20.30 uur.
De laatste uren van Jezus zullen worden uitgebeeld en verteld. Er zal een bonte stoet vanaf de Euroborg naar de Vismarkt trekken. De drie foto's zijn vanmiddag gemaakt, reclame opschriften voor bier en horecagelegenheden domineerden voor even niet de binnenstad. Jezus staat vandaag centraal in Groningen. Zie foto's boven en rechts. Op de linker afbeelding is te zien dat het aardse niet moet worden vergeten. U ziet een terrasje op de Grote Markt, met links op de achtergrond neergezette plasbakken voor heren. Beijumers kunnen het beste per fiets naar de stad gaan. Tip, ook in PKN-de Bron, Bentismaheerd 1, is de voorstelling op groot scherm te volgen.
Op donderdag 17 april komt The Passion naar Groningen. Dit bijzondere muzikale evenement van de omroepen EO en RKK wordt deze dag gehouden op de Vismarkt in Groningen. The Passion wordt live uitgezonden op Nederland 1 van 20.30 – 22.00 uur. Naar verwachting kijken ruim 2,3 miljoen mensen naar The Passion.
The Passion is de moderne en spraakmakende hervertelling van de laatste uren uit het leven van Jezus Christus. Het is een groot cultureel popevenement, met het lijdensverhaal als leidraad en een groot verlicht kruis als blikvanger. Dit grote kruis wordt door de stad gedragen en gevolgd door een lange stoet mensen. In het programma worden verschillende scenes uitgebeeld met Bijbelse hoofdpersonen als Jezus, Maria en Judas en spelen Nederlandse popbands bekende nummers. The Passion is daarmee de moderne variant van de Matthäus Passion. http://passion.groningen.nl/

Geen opmerkingen: