zaterdag 19 april 2014

EEN ROOD MUURTJE OP PLEIN WESTDe 'plofkraakgevel' tussen de Lidl en kapper De Boer wordt weer dichtgemetseld. Zie ook de berichtgeving van afgelopen dagen. De Duitse super en Gerrie de Boer hebben een overeenkomstige kleur op de voorgevel, zal dit stuk, foto's, rood blijven?
Waarschijnlijk wordt er over de rode bakstenen nog een laag gestukadoord, anders is het geen gezicht. De foto's zijn gisteren gemaakt, het kan zijn dat het er allemaal al weer heel anders uit ziet. 
Willem Pauwelussen liep afgelopen dinsdag over het plein, en dacht er het zijne van. Hij stuurde ook foto's van de twee bouwvakkers mee die de 'plofkraakmuur' aan het herstellen waren. Min of meer dezelfde foto's als onderaan dit blogbericht. De blogger koos er voor om actuele foto's bij z'n tekst te zetten. Willem, kom er maar in:
Het is wel gezellig natuurlijk, samen met de viskraam een tafeltje delen voor de klanten.
Maar de loempiaboer was toch liever blijven staan waar hij stond.
Veel meer in de loop en in het zicht van buspassagiers.
Nou, als je rekent dat het plein is veranderd op basis van een (onbekend) plan, dan zou hij toch minstens planschadevergoeding kunnen aanvragen wegens gederfde omzet.
Maar ja, dat is wel een hoop gedoe. Waar moet je ermee heen? Het marktwezen? De RO/EZ? En wie dan bij het RO/EZ? De Stadsdeelcoördiniatie? De gemeenteraad? De plaatselijke winkeliersvereniging? Geen idee!
Nu zijn de illegaal geplaatste fietsrekken verplaatst, de illegaal geplaatste stalling van winkelkarretjes (nog?) niet.
Op de plaats van die fietsrekken, zou daar zijn kraampje niet passen?
Maar ja, dan zit je de andere marktkooplui weer in de weg.
Eigenlijk moet die karretjesstalling daar weg, en die karretjes in de winkel stallen. Dat doen ze in andere supermarkten toch ook?
En kijk eens aan, waar eerst die pinautomaat zat zijn nu twee bouwvakkers hard bezig de boel te slopen.
Aha, dan is dát misschien de toekomstige garage voor de karretjes?
Heenlopen, vragen.
Helaas, dat feest gaat niet door.
Eigenlijk wordt alleen maar de muur doorgetrokken.
Jammer hoor.

Gemiste kans om met een investering, die me peanuts lijkt tov de kosten van de winkeluitbreiding iedereen tevreden te maken.
En daarmee een hoop goodwill in de wijk (terug) te winnen.

4 opmerkingen:

Giuliano zei

Ik vindt het nu wel netjes dat ze de stallingen voor de fietsen hebben verplaatst naar de pin toe, tevens verlichting daar gemaakt. En die loempia tent kan ook wel een winkeltje huren toch? zit ie mooi naast de lidl.

Willem Pauwelussen zei

Ga het hem maar eens vragen.

Anoniem zei

Kunnen die fietshekjes niet weer vervangen door fietsrekken of -staanders waarin je het voorwiel vastzet? De hekjes gebruiken de schaarse ruimte oneconomisch; veel hekwerk voor weinig fietsen. Dat kan toch beter, Lidl en gemeente Gr.?

Anoniem zei


daar zit niet wat maar veel in ano, in wat je zegt.
ruimte en plaats genoeg voor het nog te verhuren pand én rechts van gerrie de boer zijn pand.