vrijdag 11 april 2014

'S OCHTENDS VANUIT BEIJUM NAAR DE A28 RIJDEN


Heel fijn dat het kruispunt Beijum-Zuid geen verkeerslichten meer heeft. Wat zoeft het 's ochtends- en de rest van de dag-lekker door als je moet werken en richting Assen koerst. Bij het kruispunt Lewenborg van hetzelfde laken een pak, ook hier geen gezeur en getreuzel meer.
Maar dan. De winst die op de oostelijke ringweg is gemaakt gaat helemaal teniet als je met de auto op de zuidelijke ringweg terechtkomt. Het overkomt de blogger de laatste tijd frequent als hij richting Julianaplein rijdt.
Alle foto's die in dit blogbericht zijn te zien zijn gisterochtend vanaf kwart over acht gemaakt. Wat ziet alles er op dat tijdstip rustig uit qua verkeersbewegingen. Zie foto's boven en links. Meer fietsers dan automobilisten bij de weg. Twee rotondes richting Groningen Zuid zijn gemakkelijk te nemen en af te rijden (de meest gemakkelijke manier om de stad uit te rijden loopt vanuit Beijum naar het noorden via de Eemshavenweg).
De Oostelijke ringweg reed dusdanig gemakkelijk door, dat ondergetekende er maar geen foto van heeft gemaakt. Geen vertragende stoplichten meer! Behalve de genoemde Eemshavenweg is ook de route naar de A7 richting Hoogezand een gemakkelijke. Voorbij de knik naar ring zuid, voorbij Driebond, kun je al vrij snel het gaspedaal indrukken richting 120 km/uur (of sneller..).

Maar goed, de blogger moest naar Assen, hij nam de bocht naar rechts en...ja hoor, gloeiende gloeiende, de hele mik zat er direct muurvast. Alsof je een fuik in rijdt. De vrije vissen uit Beijum (en Lewenborg, Ulgersmaborg) klapperen hier ineens met hun koppen tegen het net aan. Wat heb je nou aan een vlotte doorstroming uit genoemde wijken als je helemaal vast komt te zitten op de zuidelijke ringweg? Zie foto's links en rechts. Stapvoets ging het meter bij beter richting Julianaplein, af en toe kon je even 25 km/uur rijden.

De tijd die ondergetekende nodig had om de zuidelijke ringweg over te rijden, duurde even lang als dat hij nodig had om vanaf het Julianaplein naar Assen Noord te rijden.
Onderstaande foto is ter hoogte van de afslag Haren genomen. Lekker, vrij baan en het gaspedaal weer stevig indrukken.
Arme automobilisten die de stad in moesten of bij het Julianaplein links of rechts wilden. Het stond voorbij Haren, vanaf de stad bekeken, al vast. Zie nogmaals onderste foto, de linker baan reed bumper aan bumper.
De stad slibt langzamerhand dicht. De zuidelijke slagdader staat op knappen.

Het zal op het moment van het 'ter perse' gaan van dit blogbericht( geprogrammeerd op 8.35 uur) niet veel anders zijn.


1 opmerking:

Renze zei

Daarom rij ik altijd de ringweg via paddepoel vinkhuizen dus de andere kant rond gaat vele malen sneller. Mvg. Renze.