maandag 28 april 2014

KRUISPUNT GRONINGERWEG/BENELUXWEG GESTREMD


(De serie 'Maandagochtend' wordt na de meivakantie voortgezet)
Deze drie foto's zijn afgelopen vrijdagmiddag bij Beijum-Noord gemaakt. Zie bovenste foto, de oprit naar de Noordelijke Ringweg, Eemshavenweg is gestremd. Het kruispunt met de Groningerweg die een tweehonderd meter verderop ligt krijgt een totale make over.
In plaats van rechtdoor rijden, zoals normaal het geval was, naar Ring Noord, worden automobilisten nu een stukje de nieuwe oprit van de Eemshavenweg op gedirigeerd. Zie foto links.
Na een paar honderd meter op deze nieuwe oprit te hebben gereden, worden automobilisten geconfronteerd met nieuwe stoplichten en met de keuze om naar rechts, de Eemshavenweg op, of naar links, de Noordelijke Ringweg, te rijden. Zie foto rechts en het gele bord dat daar op staat.
De belangrijkste punten voor de tijdelijke wegensituatie zijn: 
• Op de Oostelijke Ringweg is het niet mogelijk om af te slaan richting Hornbach en/of Witte Lam. De Groningerweg is gedeeltelijk afgesloten.
• Er staan twee tijdelijke verkeerslichten op de Eemshavenweg (N46) , ter hoogte van het bedrijventerrein Witte Lam en ter hoogte van Hornbach.
• Er zijn minder rijstroken en smallere rijstroken ter hoogte van Beijum - Noord op de Oostelijke Ringweg.
• Voor fietsers geldt een omleidingsroute via de Beijumerweg; het fietspad bij de Groningerweg is dan afgesloten.
• Voor landbouwverkeer gaat de omleidingsroute via de Wolddijk en Zuidwolde.

1 opmerking:

Anoniem zei

vreemd dat de oprit vanuit beijum eruit ligt, je kunt namelijk nog gewoon doorrijden tot de stoplichten en je kunt ook nog gewoon afslaan naar de hornbach.
nu moet er helemaal omgereden worden