woensdag 16 april 2014

ER KOMEN MOOIE PAASDAGEN AAN

Morgenavond The Passion in de stad, een dag later bloemetjesmarkt. Groningen maakt zich op voor een paar prachtige dagen.
Klik groter
Bovenstaande foto heeft niet zoveel met de stad te maken, maar ook hier spreekt een paassfeer uit. In de AH van Beijum konden (kunnen) kinderen vanmiddag onder begeleiding van een vriendelijk lachende dame iets moois voor de paasdagen maken.
Morgenavond: The Passion 2014 vindt plaats op 17 april. Het podium staat op Vismarkt inGroningen. Het evenement start om 20:25 uur en is live te kijken op Nederland 1 en deze site. Eo.nl.
Dan vrijdag:
Klik groter
De Bloemenjaarmarkt vindt traditiegetrouw plaats op Goede Vrijdag. Op die dag stroomt het centrum van de stad Groningen vol met liefhebbers van bloemen en planten. Want op de vrijdag voorafgaand aan Pasen is de binnenstad van Groningen omgetoverd tot de grootste bloemen- en plantenmarkt van Noord-Nederland. 
VandaagOpStap.
Op de Oostelijke Ringweg worden bezoekers die naar de Bloemetjesmarkt komen (Duitsers!) naar parkeerplekken verwezen, waaronder naar het Transferium bij Kardinge, zie foto's links en rechts. Met de auto naar de binnenstad gaan is die dag amper te doen, dus neem de bus.
Het is en het blijft prachtig weer, en Groningen gaat een paar topdagen tegemoet.
Pasen is één van de belangrijkste feestdagen uit het christendom. In Nederland is het voor de meeste mensen een lekker extra dagje vrij en een uitgebreide brunch met de familie.Eerste paasdag wordt gevierd op de zondag na de eerste volle maan in de lente. Omdat die eerste volle maan telkens op een andere dag valt, verandert ook elk jaar de dag waarop we Pasen vieren. De aansluitende maandag, tweede paasdag, is ook een feestdag in Nederland. http://www.pasen2014.com/

4 opmerkingen:

Jan Bakker zei

Zoals verwacht wordt er morgen tjdens The Passion veel publiek verwacht. Zowat half Nederland reist morgen af naar Groningen . Wel probeer ik een glimp op te vangen van o.a. Jamai, Beau, Stanley en Simone Kleinsma. De Vismarkt, waar het spectakel plaatsvindt, is zeker overvol, maar op de Grote Markt staat een groot scherm waar alles te volgen is.

Anoniem zei


veel plezier meneer Jan :-).

zelf zal ik af en toe een blik op mijn thuisscherm werpen ;-).

gr. Therèse

Anoniem zei


nog even naar de foto.

deze medewerkster van AH is een heel aardige jonge vrouw.
ze staat me altijd vriendelijk en beleefd en rustig te woord, mocht ik iets niet kunnen vinden.
mag gezegd worden.
compliment jongedame :-).

gr. Therèse

Anoniem zei

Dankje wel!!! Tot de volgende x bij appie Meins. Gr Alexandra