zondag 13 april 2014

EEN EEKHOORN-ZONDAG IN DE BOERDERIJUM


De Boerderijum draaide vandaag om de eekhoorn. Zie nog maar even de gisteren gepubliceerde aankondiging. De aankondiging werd opgestuurd door Jothea Brouwer van Natuur en DuurzaamheidsEducatie Groningen. U ziet haar op bovenstaande foto linksachter de tafel zitten. "Het is best druk geweest vandaag, het liep lekker. Ook de excursie trok veel mensen." Elk jaar vraagt de Zoogdiervereniging extra aandacht voor één van de in Nederland in het wild levende zoogdiersoorten. Na de bunzing, egel, wild zwijn, de Nederlandse vleermuissoorten, de bever en de steenmarter is 2014 het Jaar van de Eekhoorn! Zoogdiervereniging.
Op de linker foto staat het opgezette dier waar het vandaag allemaal om draaide. Op de achtergrond is hetzelfde tafereeltje zichtbaar als op bovenstaande foto, kinderen die in het Bezoekerscentrum van de Boerderijum aan het knutselen waren.

Bij het verlaten van het Eekhoorncentrum kwam de excursiegroep terug gewandeld (16 uur), onder leiding van natuurgidsen hadden ze er een twee uur durende natuurwandeling door de wijk opzitten.
Ze zullen genoten hebben, de Beijumer natuur is op het ogenblik op z'n mooist. En de maand mei moet nog komen..

Geen opmerkingen: