vrijdag 25 april 2014

KONINGSSPELEN OP SPORTPARK KARDINGE

 Sportpark Kardinge was vanochtend overwegend oranje gekleurd. Scholen uit Beijum en Lewenborg deden dat wat de meeste basisscholen in het land vanochtend deden: sporten en spelen in het kader van de Koningspelen.
Op ruim 5400 basischolen worden vandaag de Koningsspelen gehouden. Ongeveer 1,1 miljoen leerlingen doen eraan mee. Elke school mag zelf bepalen wat er wordt gedaan, als het maar iets met sport of bewegen te maken heeft. Nos.nl
En op http://www.koningsspelen.nl/ staat:
De Koningsspelen vinden dit jaar plaats op vrijdag 25 april 2014, de laatste vrijdag  voor Koningsdag. De Koningssportdag vormt weer het hart van deze vrolijke en sportieve dag en wordt voorafgegaan door een goed maar bovenal feestelijk Koningsontbijt. Nieuw dit jaar is de Ideeënwedstrijd en deWereldrecordpoging. De Ideeënwedstrijd buigt zich over de vraag ‘hoe de leerlingen er met elkaar voor kunnen zorgen dat er voldoende gesport en bewogen wordt’. De Wereldrecordpoging probeert in samenwerking met alle deelnemers het record ‘tegelijkertijd samen dansen en zingen’ te verbreken. Dit zal gedaan worden op het liedje ‘Doe de Kanga’ van Kinderen voor Kinderen.
Elke school mag de Koningsspelen vormgeven naar eigen wensen en mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld spelletjes op het eigen schoolplein spelen of samen met andere scholen een sporttoernooi organiseren bij de sportvereniging in de buurt.
Zolang iedereen maar lekker in beweging is!

Geen opmerkingen: