dinsdag 8 april 2014

EEN BANK VOOR EEN TIENTJE UUT BEIJUM


t. "Een bank voor een tientje. Via de Marktplaats." Triomfantelijk stak de bakfietsrijder z'n duim omhoog. Sommige blogberichten hebben hun oorsprong in amper twintig seconden. Zoals dit bericht.

Gistermiddag fietste ondergetekende het Heerdenpad-viaduct omhoog richting stad. Wat was dat nou? Een grofvuil-afhaaldienst? Twee jongelui in wit t-shirt duwden een bankstel in een bakfiets omhoog naar het hoogste punt van het Heerdenpad, bovenop de Beneluxweg. De blogger heeft zoals altijd z'n camera in de hand, de linker afbeelding is amper een seconde na het het opstappen van de bakfietsrijder gemaakt. Omlaag fietsen gaat gemakkelijk. De blogger kwam langszij het duo: Heren, ik heb net een foto van jullie gemaakt, mag die gepubliceerd worden? "Leuk, doe maar." Ondertussen schoot hij rechts over z'n schouder bovenstaande foto, al vragend: 'Hoe komen jullie aan dat bankje?' "Via de Marktplaats." Ze noemden de naam van de Beijumse, compleet met adres en al. De blogger ziet geen reden om naam en adres te vermelden. Hoe duur was ie? "Een tientje, we vervoeren hem naar de Vismarkt."
Veel plezier er mee. Op goed geluk maakte ondergetekende blindelings achteruit schietend de rechter foto.

Twee tevreden studenten-stadjers scoorden een bank uit Beijum. Wat is nou een tientje? Op het ogenblik staat het stuk meubilair ergens op een studentenkamer aan de Vismarkt.

De heren die het ding op de kop hebben getikt kunnen er lekker op plaats nemen, er past vast een kratje bier tussen beiden in. Wie weet, gaan ze er ook nog op zitten studeren. Of op slapen..

1 opmerking:

Anoniem zei

jah ik huur ook zon bakfiets had ooit een bankstel gekocht in paddepoel en heb hem toen hellemaal gefietst naar beijum toe met zon bakfiets Die kun je huren bij de werkplaats voor 10 euro een halve dag 20 euro de hele dag borg is je id kaart achterlaten ideaal als je niet zo veel op zak heb heb er vaak gebruik van gemaakt.