vrijdag 18 april 2014

OOK (GRATIS) BLOEMETJESMARKT IN BEIJUMHet is druk in de stad, van The Passion ging het daar van rap tempo naar Bloemetjesmarkt. Voor rust moet je in Beijum zijn.En, pssst, dit moet niet iedereen weten, de wijk staat vol met mooie bloemen die gratis geplukt kunnen worden.
Het mag vast niet, maar ja, er bloeien bijvoorbeeld honderdduizenden paardenbloemen, waarom daar niet een mooi vaasje vol van plukken? De bovenste en linker foto zijn tegen een uur vanmiddag gemaakt. Een jongedame bukte zich tussen het groen langs het Zadelpad om een mooi bosje bloemen te scoren. "Ik heb geen geld om ze te kopen, daarom doe ik het maar even zo. Zet m'n gezicht maar niet op de foto, het bosje bloemen vind ik prima." Het resultaat is boven te zien. Dat staat vast mooi in de woonkamer, bloemen aus Beijum. Voor mensen met een klein budget schenkt de natuur deze dagen overvloedig.

In de AH was en is het ook 'bloemetjesmarkt', een paashaas bood meerdere kleuren bloemen te koop aan. Zie foto rechts.
Voor Beijumers die vanavond boodschappen willen doen, bedenk dat de winkel tot zeven uur geopend is.

2 opmerkingen:

Henk Kamminga zei

Bloemenperken in de wijk zijn niet aangelegd op geplukt te worden. Als ik naar Beijum toe ga om boodschappen te doen, staan er aan de overkant van het winkelcentrum (aan de Amkemaheerd) altijd kleurrijke perken met o.a. narcissen in het voorjaar. Helaas zijn ze twee dagen later allemaal geplukt door voorbijgangers, zowel kinderen als volwassenen. Schijnbaar heeft een groot deel van Beijum geen opvoeding genoten. Als ik er toevallig langsloop en vrouwen zijn ijverig bezig het hele perk leeg te roven, zeg ik daar uiteraard wat van. Je krijgt altijd een grote bek terug, maar dat deert me niet. Als ouders de kinderen geen normen en waarden meegeven, moet een ander dat doet!

Willem Pauwelussen zei

Ja, het zou toch van de gekke zijn als we ook al schrikdraad rondom onze bloemperken zouden moeten aanbrengen?