zaterdag 12 april 2014

NOG MEER GEZONDHEID IN BEIJUM

Het was een meer dan geslaagde middag in het Heerdenhoes. Wat een drukte! Zie ook het vorige bericht over 'Gezond in Beijum.'
Het is niet te doen om alle aanwezige instanties en organisaties te portretteren. Teveel. Maar zie ze daar zitten, de dames van Stichting de Zonnebloem (foto boven) voor Beijum en omstreken. Bij de Zonnebloem draait het om mensen. We zetten alles op alles om mensen met een fysieke beperking een onvergetelijke tijd te bezorgen. Zodat ook zij volop van het leven kunnen genieten. Daarom denken we altijd in oplossingen. En dat geldt ook voor onze tienduizenden vrijwilligers. Samen laten we elke dag zien dat er véél meer kan dan je denkt! http://www.zonnebloem.nl/# Op de linker foto staan twee dames van kraamzorg Het Groene Kruis. De blogger kreeg twee folders mee, over Zwanger zijn & Bekkenklachten, en een over goede kraamzorg. Op de rechter foto is een pedicure bezig om de voeten van iemand te behandelen. Gezond in Beijum begint misschien wel bij de onderste ledematen.
Wat ook gezond behoort te zijn, zijn de longen. En daar houden de dame en heer die op de onderste foto staan zich mee bezig. Het Longfonds (voorheen Astma Fonds) rayon Groningen behartigt de belangen van mensen met chronische longziekten in de regio.  Zo organiseert het rayon zelf of in samenwerking met anderen vele activiteiten. Kijk in de agenda wat er in uw buurt te doen is. http://groningen.longfonds.nl/ Het thema gezondheid domineert dit weekend op Beijumnieuws. Er wordt nog van alles opgestuurd, o.a. een bericht over pubquiz en iets over een budgetspel. Wellicht volgt vanavond nog een bericht, of anders in de loop van zondag. Een gezonde avond toegewenst (linker foto beneden: vervende kinderen, op de achtergrond, met oranje shirt, staat kunstenares Willy Koolstra.

Geen opmerkingen: