zaterdag 5 april 2014

KOMENDE WEEK WERKZAAMHEDEN OPRIT EEMSHAVENWEG


Ondergetekende mag graag de Eemshavenweg op- en afrijden. Het is een spannende weg, deze route van Stad naar Ommelanden, in dit geval naar het Hogeland. Je weet als automobilist, een half meter teveel naar links rijden en je bent er geweest (En naar rechts natuurlijk ook). 

Dat natuurlijk alleen in geval van een tegenligger. Het is bij tijd en wijle ook een romantische weg. Zie bovenste foto, ondergetekende reed afgelopen week een keer tegen acht uur 's avonds na gedane arbeid terug naar de stad. Foto tussen Bedum en Stad gemaakt. Daar bij die molen, die mooie molen...

Op de linker foto is linksboven de nieuwe afrit van Ring Oost /Beneluxweg naar de Eemshavenweg te zien. Tot een week geleden liep de oprit links voorbij de bomen vanaf Beijum/Stad naar Zuidwolde, Bedum, enz. richting Eemshaven.
Op de rechter foto, onder,  ziet u de nieuwe route naar de Eemshavenweg vanaf de Beneluxweg gezien, voorbij Beijum Noord en de Groningerweg, vanaf Groningen Zuid,  is dit dé nieuwe oprit.

Vanaf aanstaande maandag wordt er gewerkt in de buurt van het kruispunt Beneluxweg/Eemshavenweg. Er worden o.a. tijdelijke verkeerslichten geplaatst.
Op GroningenBereikbaar staat hierover:

Van maandag 7 april tot en met vrijdag 11 april (onder voorbehoud) vinden er bij de toerit van de Ring Noord naar de Ring Oost (naast bedrijventerrein het Witte Lam) overdag heiwerkzaamheden plaats voor de bouw van een nieuw viaduct. Op verschillende momenten- afhankelijk van waar geheid wordt- zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer te regelen. Het heiapparaat komt vrijdag 4 april op de bouwlocatie aan. Het verkeer en de directe omgeving moeten de hele week rekening houden met (geluids)overlast.

Verkeersportaal op Eemshavenweg

Woensdag 9 april na 21 uur 's avonds worden grote, tijdelijke verkeerslichten geplaatst, over de volledige breedte van de Eemshavenweg. Dit gebeurt ter hoogte van de tijdelijke kruising van de nieuwe afrit van de Ring Oost met de Eemshavenweg. De werkzaamheden gaan de hele avond duren. Het verkeer vanuit de richting Eemshaven richting stad wordt via een tijdelijke doorsteek omgeleid. Het verkeer vanuit de stad wordt geregeld door verkeersregelaars en moet rekening houden met een langere reistijd. Dit verkeer kan gedoseerd doorrijden.

Toekomstige situatie

De werkzaamheden maken deel uit van de totale aanpak Ring Oost en heel specifiek van de aanpak en reconstructie van het deelproject Beijum-Noord/Groningerweg.
Voor meer informatie over de nieuwe situatie kijk op de website van het project.

Geen opmerkingen: