dinsdag 8 april 2014

GAAT DE ECOLOGISCHE KIKKERPOEL TEN ONDER?

Ingestuurd door lezeres Ingrid

Om het weilandje achter de Grevingaheerd een ‘functie’ te geven is er een Kikkerpoel gerealiseerd. Een mooi streven om de natuur dichterbij te brengen. Helaas, door toedoen van verschillende hondenbezitters en kinderen is deze Kikkerpoel en weiland bezig om zijn functie te verliezen. De aanplant door de gemeente gepoot langs de Kikkerpoel is al voor een groot deel verloren gegaan.

De hondenbezitters laten de honden vrij op het weilandje. Om hun honden een plezier te doen worden er stokken gegooid. Honden blij en rennen er achter aan, ook dwars door de poel heen. 
Zover ik weet moeten de honden aan de lijn en is het weilandje geen honden uitlaatplek waar ze vrij mogen rennen.

De kinderen gebruiken de poel om er lege plasticflessen, takken, stenen en zoals laatst plastic kapotte stoelen in de poel te dumpen.
Als er niet optimaal iets aan deze twee problemen wordt gedaan, zal de Kikkerpoel en de ‘nieuwe’ functie van het weilandje geen lang leven zijn beschoren.  Zonde van al het werk en het geld wat dit heeft gekost.

Hopelijk kan de Groene Long Commissie en gemeente hier wat aan doen. 
(Foto's JF)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Stortplaats voor grofvuil met de naam Jan Seton-gat? Ter herinnering aan de wethouder die het afhalen van grofvuil afschafte en voorzitter van buiten de wijk was van het LokaalAkkoord Wonen wijkbudget-team.

Anoniem zei

een bord plaatsen met de opschrift
KIKKERPOEL! idee?

gr. therèse

Willem Pauwelussen zei

Ja, da's een goeie.
Wie van die hondenuitlaters of afvaldumpende kinderen weet dit eigenlijk?
Misschien eens een les over kikkers geven op de OLS?