vrijdag 25 april 2014

BEIJUMSKAP (166)

Als jonge Hunzenaar kan ik maar moeilijk wennen aan het gebrek aan voorzieningen in de buurt. Op Wikipedia lees ik: ‘De Hunze is een typische nieuwbouwwijk uit het eind van de twintigste eeuw. In de opzet is er voor gekozen om weinig tot geen voorzieningen in de wijk aan te brengen om de oudere winkelcentra in Beijum en Korrewegbuurt te stimuleren.’

Nu was ik op de Albrondaheerd natuurlijk wel erg verwend met alle voorzieningen op 1 of enkele minuten loopafstand. Maar gelukkig is daar Roelof’s Snackpaleis! Van dinsdag t/m vrijdag van 17 tot 19.30 kunnen wijkbewoners heerlijke snacks halen op de hoek Boekenlaan/Berlageweg bij het grote veld. Een cultureel hoogstandje is deze snackmobiel; zeker een bezoekje waard. Ik zou ook Beijumers willen aanraden om hier eens, bijvoorbeeld fietsende van stad naar huis, langs te gaan om friet te halen (www.roelofssmulpaleis.nl).

Foto + tekst: Atsje Straatsma

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Laat ik nou deze bus gistermiddag voor het eerst gezien hebben, al fietsende richting huize Therèse.
Hij draaide vanaf de ring, links rechts en weer links kijkende het fietspad over, de Hunze in.
Heeft deze meneer afgezien van de Ned. patatten ook Belgische?

gr. Therèse

Anoniem zei


Ik zie dat ik niet goed gekeken heb.
Zag net de prijslijst en de aanwezigheidstijden.
Zal er zeker een keer gebruik van maken.

gr. Therèse

Willem Pauwelussen zei

Ik heb ooit op deze site de patatsnijder aangeprezen om zelf patat van rauwe aardappels maken maar na dit gelezen te hebben werd ik toch nieuwsgierig.
Dus ik heb me maar eens wat patates frites laten voorschotelen. Het mag gezegd worden: de kwaliteit is top. Knapperig aan de buitenkant, boterzacht van binnen, net genoeg zout om de smaak te versterken zonder overheersend te zijn en op een temperatuur geserveerd die de zurige ondertoon van de mayonaise net even er overheen laat waaien, terwijl zelfs de eieren naar voren komen waarmee de saus is gemaakt.
Dit doe je thuis niet beter.

Anoniem zei

hè Willem toch, je beschrijving maakt mijn speeksel klieren opeens zeer actief.
rond 17 uur haal ik mijn avondeten uit de Hunze :-).
welke dag?
och, ik heb de keuze uit 4 geloof ik, toch ;-)??

gr. Therèse

Willem Pauwelussen zei

Hoi Therèse, mijn informatie is dat ze vanaf 17.00 tot 19.30 in Woonwijk De Hunze staan. De rest van dag wordt grotendeels rondgetuft op de industrieterreinen.
Je kunt denk ik ook bestellingen plaatsen want het telefoonnummer van de snackwagen is 0643041874 en het mailadres is desperado_1957@hotmail.com.
En als Johan dit allemaal plaatst mogen ze hem best wel eens op een patatje trakteren.

Anoniem zei


dank je voor je info, Willem.

idd. als ik 1 dezer dagen heen ga, zal ik het hem zeggen :-).
ik zal Beijumnieuws.nl noemen.
kan hij het zelf ook lezen.
de desperado 1957 bedoel ik :-).

gr. Therèse