maandag 14 april 2014

QUIZ GEZOND IN BEIJUM


Door Han Stoffer

Samen een quiz spelen. Wijkbewoners beleefden er (afgelopen zaterdag; JF) ontzettend veel plezier aan, zo is gebleken bij het Heerdenhoes in Beijum. En dat is het aller belangrijkste!

Het is het bovendien goed voor ieders mentale én sociale ontwikkeling. Want deelnemers  zijn dan niet zomaar lekker actief bezig. Spelenderwijs leren ze dat ze eigenlijk best veel weten. leren samenwerken, grenzen verleggen, omgaan met de quizregels.
Beijumers erbij betrekken en samen een leuke middag of avond hebben is een van de belangrijkste doelen van de quiz. Het doel is om zoveel mogelijk wijkbewoners het plezier van een quiz spelen te laten ontdekken.

Wie?
De quiz komt tot stand door een samenwerking met de wijkcentra in Beijum en De Helpen beweeg- en leefstijlprogramma's. Om een optimaal resultaat te halen is er ook ondersteuning van een goede quizmaster. De quizzen worden per doelgroep ontwikkeld en vooraf getest.

Doel van de Quiz activiteit.
De quiz heeft twee doelen. Eén doel voor de deelnemers en het tweede doel voor vrijwilligers.
·         Wijkbewoners die in de buurt wonen en graag willen deelnemen aan deze  terugkerende activiteit.
·         Vrijwilligers de mogelijkheid te bieden om met de te ontwikkelen quiz naadloos aan te sluiten op de deelnemers van de quiz.


(Foto ook van H. Stoffer)

Geen opmerkingen: