woensdag 16 april 2014

PLOFKRAAK-PINAUTOMAAT WORDT VERWIJDERD


Sommige dingen gaan langzaam. Zeven maanden na de plofkraak op Winkelplein West wordt de gehavende gevel waar de pinautomaat aan hing opgeknapt. Dat wil zeggen de overblijfselen van wat ooit een pin was wordt verwijderd. Alle drie de foto's zijn gistermiddag gemaakt. Er stond een hekwerk voor de plofgevel en ondergetekende was in de veronderstelling dat er wellicht een nieuwe eigenaar voor de voormalige computershop was gevonden. Toch maar even in (kap)salon Gerrie de Boer vragen wat er stond te gebeuren. Zoon Jasper: "Ze gaan de automaat weg halen." Het pand en de gevel zijn eigenaar van Meins, het zou kunnen dat die opdracht heeft gegeven om de gevel te fatsoeneren. Er is een mail met die vraag onderweg. En, is er al een aspirant huurder? De tijd zal het zoals altijd leren. Zo lelijk als de plofgevel eruit ziet, zo keurig zijn de voor- en zijgevel van de kapsalon afgewerkt. De onlangs zwart/grijs geschilderde voorgevel loopt door naar achteren, richting het plein aan de Atensheerd, zie foto links. Op de 'kozijnplekken' worden binnenkort reclameposters geplaatst.
De kapper heeft het goede voorbeeld gegeven, maar hoe zou de plofgevel er over twee weken bijliggen? Wat voor nieuwe winkel komt er? Beijumnieuws zal de ontwikkelingen op de voet blijven volgen.
Update 16/4: 15.34 uur. Zie foto beneden. Twee heren zijn met de 'plofkraakgevel' bezig. Foto vanmiddag 15.00 uur.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Helaas vriest de PLOFKIP nog dat het KRAAKT BIJ MEINS om de hoek...
groet van Ketelbinkie.

Willem Pauwelussen zei

Het is wel gezellig natuurlijk, samen met de viskraam een tafeltje delen voor de klanten.
Maar de loempiaboer was toch liever blijven staan waar hij stond.
Veel meer in de loop en in het zicht van buspassagiers.
Nou, als je rekent dat het plein is veranderd op basis van een (onbekend) plan, dan zou hij toch minstens planschadevergoeding kunnen aanvragen wegens gederfde omzet.
Maar ja, dat is wel een hoop gedoe. Waar moet je ermee heen? Het marktwezen? De RO/EZ? En wie dan bij het RO/EZ? De Stadsdeelcoördinatie? De gemeenteraad? De plaatselijke winkeliersvereniging? Geen idee!
Nu zijn de illegaal geplaatste fietsrekken verplaatst, de illegaal geplaatste stalling van winkelkarretjes (nog?) niet.
Op de plaats van die fietsrekken, zou daar zijn kraampje niet passen?
Maar ja, dan zit je de andere marktkooplui weer in de weg.
Eigenlijk moet die karretjesstalling daar weg, en die karretjes in de winkel stallen. Dat doen ze in andere supermarkten toch ook?
En kijk eens aan, waar eerst die pinautomaat zat zijn nu twee bouwvakkers hard bezig de boel te slopen.
Aha, dan is dát misschien de toekomstige garage voor de karretjes?
Heenlopen, vragen.
Helaas, dat feest gaat niet door.
Eigenlijk wordt alleen maar de muur doorgetrokken.
Jammer hoor.
Gemiste kans om met een investering, die me peanuts lijkt tov de kosten van de winkeluitbreiding iedereen tevreden te maken.
En daarmee een hoop goodwill in de wijk (terug) te winnen.