zondag 20 april 2014

EEN PAASMIDDAGJE KARDINGERPARK


Het mooie aprilweer deed ondergetekende vanmiddag besluiten om het Kardingerpark in te fietsen. Wat een rust en wat een vrede. Het lijkt wel alsof dit gegeven op 1e Paasdag nog meer verdieping krijgt dan op een gewone zondag.
Het was een genot om naar vliegerende kinderen te kijken, lukt het om de vlieger in de lucht te houden? Zie foto links, klik groter. Het zijn tegenwoordig moderne frutsels die in de handel zijn, een halve eeuw geleden maakten we ze zelf, met gekruiste latjes, spijkertjes, lijm, papier of plastiek en een honderd meter wit licht touw. Tegenwoordig hebben we zelfs een Wiki pagina over vliegers en vliegeren. Vliegeren is de kunst om een voorwerp van papier of stof aan een draad met bijvoorbeeld stokjes zo lang mogelijk in de wind te laten vliegen. Er bestaan wettelijke voorschriften rond vliegeren. Vliegeren binnen een straal van 500 meter van een bovengrondse hoogspanningskabel is in Nederland een strafbaar feit (artikel 429, vijfde lid, Sr). Bovendien mag een vlieger nergens hoger worden opgelaten dan 100 meter en in het geheel niet in laagvlieggebieden en binnen een straal van drie kilometer rond een niet gecontroleerd luchtvaartterrein en een straal van vijf kilometer rond een gecontroleerd luchtvaartterrein (Regeling kabelvliegers en kleine ballons).
Kijk, daar komt een jongedame op een paard aangereden. Foto rechts. De blogger ziet nooit jongens op paarden maar uitsluitend meiden. Maar dat terzijde. Loslopende hond ontmoet loslopend paard. Zie bovenste afbeelding. Het had gekund dat beide dieren op hetzelfde moment hun behoefte hadden gedaan. De (eigenaar van de) hond was in dat geval in overtreding geweest, (de berijdster van) het paard had zo door kunnen lopen, ook al had het edele dier het tienvoudige aan poep laten vallen.

Maar goed, het was en het is een vreedzame en rustige paasmiddag. De hond en het paard voegden zich daar naadloos in. Geen strijd, geen geblaf en geen gehinnik op de achterste poten (benen moet het natuurlijk zijn).

Een rustige en vreedzame verdere 1e Paasdag toegewenst.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Fijn hondje lijkt mij?

Anoniem zei

och vast wel, ano 11.02 uur.

jedoch...zie ik het dier in het echt liever aangelijnd.

gr. Therèse