zaterdag 5 april 2014

ROMMELMARKT BEIJUMKORF DRUK BEZOCHT

Het was vandaag weer ouderwets gezellig in buurtcentrum de Beijumkorf. Er kwamen honderden Beijumers op de jaarlijkse rommelmarkt af.
Je kon er blikgooien, schminken, ijsjes en frikadellen eten, er was een Rad van Fortuin, popcorn, je naam in glazen laten graveren (zie foto links), en....natuurlijk kon je er ook 'rommel' kopen.

Het begrip rommelmarkt (ook wel vlooienmarkt) is een breed begrip. Het wordt zowel gebruikt voor door instanties opgezette markten, grote hallen worden dan afgehuurd, alsook door particulieren. Voorbeelden van het laatste zijn deverenigingen en de kinderrommelmarkten op Koninginnedag. Zo'n rommelmarkt waar iedereen aan mag deelnemen en zelf zijn eigen opbrengst mag houden wordt ook wel een vrijmarkt genoemd. Een rommelmarkt aan huis wordt eengarageverkoop genoemd.
Sommige rommelmarkten worden georganiseerd om geld op te halen voor een vereniging of een goed doel. Het woord rommelmarkt is enigszins misleidend, want naast spullen van weinig of geen waarde kan men er ook zeer bruikbare spullen kopen, en soms zelfs kunst die zeer veel waard is. Tegenwoordig kunnen particulieren hun overbodige spullen ook gemakkelijk via internet verkopen waardoor het aanbod op kleinere rommelmarkten vooral bestaat uit kleine, goedkope artikelen waarvan een groot deel speelgoed is.
In de vorige week gepubliceerde aankondiging staat te lezen waarvoor de opbrengst van de rommelmarkt is bedoeld, voor de aanschaf van techniekdozen voor de bovenbouw van de gelijknamige Obs. De Beijumkorf.  Op de onderste foto is te zien dat de kledingmarkt in De Bron vandaag concurrentie had.

Geen opmerkingen: