zaterdag 19 april 2014

EEN EEND ZAT BEKNELD TUSSEN ZONNEPANELEN

Omstreeks half zeven vanavond werd bovenste foto door de in de Froukemaheerd woonachtige lezeres Bianca gemaild. Er stond bij:

Weer een eend vast onder de zonnecollectoren.
Na een belletje naar de Huismeesters.. die zeggen er niks aan te kunnen doen…ze kunnen er niet bij… dus komt er gewoon op neer dat ie maar dood moet gaan…
Dus nu de dieren ambulance maar gebeld om te kijken of die wat kunnen..

Ondergetekende was niet in Beijum. Bij terugkomst hoorde hij dat groot materieel was ingezet om de onfortuinlijke eend uit z'n benarde positie te bevrijden. Brandweer, dierenambulance, politie...., veel bekijks. Ondertussen stuurde lezer Erik de foto's die links en rechts zijn te zien, de eend werd met een hoogwerker bevrijd en zou het naar omstandigheden goed maken (een buurtbewoner wist te vertellen dat de eend het zou overleven).(Met dank aan de mensen die de foto's stuurden!)
Update 22.02 uur, de bewoonster waarbij de eend op het dak bekneld zat reageerde, zie onder:
De eend was wel vermagerd...maar dat kon ook niet anders... en zijn verenkleed zat niet goed... hij is er waarschijnlijk zo met de achter kant in gegleden....Hij is gelukkig gered... Dus wat de Huismeesters na lieten hebben deze mannen wel gedaan!!! 
Hopelijk doet de Huismeesters hier nu wat aan want dit is niet de eerste x!

4 opmerkingen:

Bianca zei

De eend was wel vermagerd...maar dat kon ook niet anders... en zijn verenkleed zat niet goed... hij is er waarschijnlijk zo met de achter kant in gegleden....Hij is gelukkig gered... Dus wat de Huismeesters na lieten hebben dezen mannen het wel gedaan!!!
Hopelijk doet de Huismeesters hier nu wat aan want dit is niet de eerste x!

Gr. Bianca (waar de eend vast zat)

Anoniem zei

Arme eend !
Zo zie je maar dat zonnepanelen en de natuur niet samengaan .

Willem Pauwelussen zei

Da's wel erg kort door de bocht. Zijn er geen eendvriendelijke zonnepaneelondersteuningsconstructies te bedenken? Een beetje constructeur moet daar toch wel uit kunnen komen?

Willem Pauwelussen zei

Volgens mij heeft Noordtext hier hun item weggeplukt, want ze kwamen er pas twee dagen later mee.
Dat was een primeurtje dus!