zondag 20 april 2014

LAAT BEIJUM BLOEIEN, VOLGENS DE CHRISTEN UNIE
Het kan met Pasen te maken hebben. Of zal het toeval zijn? De afgelopen dagen dwarrelden in elk geval twee ChristenUnie-flyers bij het Heerdenpadviaduct rond. Laat Beijum bloeien...
Waarschijnlijk gaat het om twee verdwaalde en achtergelaten verkiezingsfolders. Zie foto's. Het is natuurlijk niet netjes om die in het groen rond Beijum te laten slingeren, dat staat voorop. Maar laten we de aanbevelingen die door de CU inzake Beijum zijn gedaan eens doornemen. Net als bij elke politieke partij ronken de voorstellen voor verbetering erover. De kiezer moe(s)t immers gepaaid worden (iets waar andere politieke partijen zich ook aan bezondigden). Zie bovenste afbeelding: 

Breid Centrum voor Jeugd en Gezin Beijum verder uit. Prima voorstel. Maar dat zou inhouden dat nog meer vrouwen naar het CJG gaan. Nee, de blogger heeft geen commentaar, maar er zijn christelijke partijen die vrouwen liever thuis zien zitten.
Verruim openingstijden Stip Beijum. Niet verkeerd, die mensen doen goed werk. Een nacht-bereikbaarheidsdienst moet kunnen.
Behoud bibliotheek Ypemaheerd. Prima plan, de dames die daar werken zijn hartelijk en vriendelijk. Plein Oost zou met het sluiten van de bieb helemaal gaan overlijden. Open houden!
Houdt Beijum groen. Op het ogenblik neemt de kleur geel het bijna helemaal over in de wijk. Paardenbloemen! Daar moet een halt aan worden toegeroepen. Beijum wordt met de dag minder groen, en dat voelt bedreigend. Goed dat de CU hier tegen in het geweer gaat.
Zorg voor goede en voldoende woningen voor ouderen en gezinnen. Heel goed dat daar door de Christen Unie aan werd (en wordt) gedacht!  Even wat aanvullen, er schijnen in Beijum veel alleenstaanden en ook de nodige homoseksuelen te wonen. Die willen ook graag een dak boven hun hoofd. Het zijn mensen net als u en ik, en gelukkig, God houdt net zoveel van hen als van iedereen (heb uw naaste lief).
Voorkom leegstand winkelcentra. Gelukkig hebben we in Beijum maar één winkelcentrum. Winkelcentrum Beijum. Die bloeit en groeit. Op Oost hebben we een Dienstencentrum met maar één winkel, de Aldi. Toch goed dat de Christen Unie dit ook in de gaten houdt.
Bouw Kardingerberg verder uit voor fun- en outdoor sports.
Ja, dat zou mooi zijn. Een kabelbaan naar de Martinitoren bijvoorbeeld. Verhoog de heuvel met 300 meter. Leuk! Spuit het 's winters in met sneeuw en bouw er een wintersportdorp omheen.
Eén ding van commentaar, de blogger houdt net zoals veel Beijumers van z'n zondagsrust. Fun en outdoor sports worden meestal op zondag gehouden. Zou daar een stop op mogen?

Nog een kritische vraag: was er geld beschikbaar voor alle genoemde plannen?

Het kan niet missen, de Christen Unie heeft het beste voor met Beijum. Niet te vatten dat maar 372 Beijumers tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen hun stem op deze partij uitbrachten.

19 opmerkingen:

Anoniem zei

Zoals zo vaak loopt de ChristenUnie ondanks haar kennelijk goede bedoelingen toch weer met het hoofd in de wolken... De politieke realiteit in Groningen is dat we met VVD-ers te maken hebben die nog niet uit de kast zijn, te weten D66'ers, dus zal er geen rooie cent meer beschikbaar komen voor al die schattige sociale en godvruchtige ideetjes.... Maar de kiezer heeft gesproken, dus nou niet gaan zitten miepen Beijumers dat jullie je met open ogen het ravijn in hebben laten duwen.
Ketelbinkie.

Jan Bakker zei

Overigens, de aanhang van de Christen Unie is best wel groot in Beijum, als ik dat aantal vergelijkt met andere wijken.
Anoniem (hierboven) heeft wel gelijk, er zullen straks nog heel wat VVD'ers uit de kast komen. Immers D66 heeft ook keiharde standpunten als ik zo het hverkiezingsprogramma doorlees.

Even wat anders. Lijkt het je niet aardig om zo nu en dan een foto op je site te plaatsen van nog bestaande heerden in de provincie, Johan? Zo bekeek ik gisteren op TV Noord een uizendihg van DAM OP. Men was daar in de plaats Uithuizermeden waar ook de Rensumaheerd te zien was.

Anoniem zei

Joehoi, Beijum bloeit aan alle kanten met dank aan de lente. Als je echt in God gelooft heb je geen politieke partijen nodig.

Anoniem zei

Kijk dat bedoel ik nou met mensen die met het hoofd in de wolken lopen, of liever die compleet van de weg af zijn....schaf de politieke partijen af en het komt allemaal vanzelf goed zolang je maar gelooft....
Trouwens wel een geweldig idee natuurlijk van Jan B om mooie plaatjes van heerden in de provincie te tonen op de site. Dus Johan : camera op de borst en op naar het platteland !!
Groet van Ketelbinkie.

Anoniem zei

een heel goed idee meneer Jan.

wat moet het toch mooi zijn om op goddelijke rose wolkjes te lopen.

gr. Therèse

Willem Pauwelussen zei

Stel je eens voor dat we in een wereld leven waar we eindelijk zijnu gaan inzien dat hebzucht tot ellende leidt dus dat je niet beter voor jezelf kunt zorgen dan de hebzucht af te schaffen.
stel je eens voor dat we dat inzien en het daardoor kunnen, en elkaar leren te vertrouwen omdat er geen reden meer is om elkaar te wantrouwen.
Stel je eens voor dat we dan samen, in onze wijk, op ons werk, op de scholen en eigenlijk overal, samen bepalen wat er waarom gebeurt op de plek waar we zijn. Dit in voortdurend overleg met de 'achterban' en een vertegenwoordiger die niet voldoende vertegenwoordigt, daar komt een ander voor. Je moet het ook maar kunnen natuurlijk.
Stel je dan ook eens voor dat elke groep iemand uit zijn midden kiest die samen met vertegenwoordigers uit andere groepen iets als een stadsbestuur gaan vormen. Elke vertegenwoordiger krijgt de opdracht om absoluut niet verder te gaan dan de opdracht die zij/hij van de groep heeft meegekregen. Lukt dat haar/hem niet, dan neemt een ander het over.
Zou dat niet prachtig zijn?
Dan heb je pas werkelijke democratie.
Democratie komt van demos, demos betekent volk dus de macht van het volk (ik had bijna wolk geschreven). En het volk, heeft hier het laatste woord want iedere vertegenwoordiger is permanent afzetbaar, ofwel is gekozen, zoals dat heet 'met last en ruggespraak'.
Ik verzin dit niet zelf hoor.
Dit wordt vanouds de radendemocratie genoemd.
Ik denk dat in zo'n bestuursvorm mensen eindelijk de Goden kunnen worden zie ze zijn en dat politieke partijen daarin overbodig zijn.

michel zei

In hoofdstuk 11 van het "Beijumboek" staan alle heerden vermeld plus een foto van elke heerd (boerderij), voorzover die nog bestaat.
Met een camera de provincie in hoeft dus niet meer.

Anoniem zei

Echt in God geloven .
Ja , ja , en ondertussen alles doen wat God verboden heeft .
De vrouw van uw naaste neuken , stelen enz .
Lees de tien geboden er maar op na .
Dit soort gelovigen kunnen mij gestolen worden .

Anoniem zei

Met "zuinigheid en vlijt " heeft al heel veel mensen om zeep geholpen .
Ze hebben nooit geleerd echt van het leven te genieten .

Anoniem zei


Willem, hetgeen je zegt klinkt me als muziek in me'n oren.
o hoe mooi zou het zijn.
er zijn vast nog wel een paar kleine plekjes op deze aarde waar men dit principe handhaaft, denk ik.
zoals misschien bij de kort geleden indianen stam ergens in Zuid-Amerika was het geloof ik.
het kan m.i. daar waar echt iedereen dezelfde belangen heeft.
cq, totaal op elkaar aangewezen is.
wij hier hebben elkaar maar tot een bepaald punt nodig.
voorbij dat punt lopen we bij wijze van spreken over lijken, zonder op of om te kijken.
maarrrr....je droom is het dagdromen waart :-).

gr. Therèse

Willem Pauwelussen zei

Johan zou de betreffende folder nog plaatsen, maar als je meer over die droom wilt weten zou ik zeggen: kom zondag 27 april om 14.00 naar het Poortje op Moesstraat 20.
Zoals ik al eerder zei: wat jij Utopia noemt is dichterbij dan je denkt. Jij weet natuurlijk ook wel dat een kruik net zo lang te water gaat tot die barst. De kruik die we de maatschappij van de hebzucht zouden kunnen noemen staat op punt van barsten. Wat er in die kruik zit komt dan te voorschijn en zou wel eens een heel mooie toekomst kunnen zijn.
Meer info vind je op http://info.sharenl.org/.

Anoniem zei

Beste Willem, in Rusland word je als West-Europeaan op straat uitgescholden voor Vuile Democraat. Dat is niet zonder reden : ze weten daar al lang dat het kapitalisme totaal failliet is...dat het alleen maar leidt tot hebzucht, egoïsme, graaien, fraude, vervreemding en eenzaamheid... we moeten nog eventjes geduld hebben...het kaartenhuis wankelt al.... de bankiers staan al op het punt om ons allemaal het ravijn in te duwen.... onderling moorden ze elkaar al bij tientallen uit; lees de kranten maar. Wie weet breekt daarna jouw heilstaat aan ??
Ketelbinkie.

Anoniem zei


Je bent een optimist, Willem.
Blijf er in geloven, hoor.
Misschien toch ook maar even onderstaande link lezen?

http://www.nu.nl/binnenland/3757292/families-bezorgd-mantelzorgboete.html

gr. Therèse

Willem Pauwelussen zei

Nou, ten eerste denk ik niet dat er nog een staat nodig is, in ieder geval niet in de huidige vorm. Een staat is toch bedoeld om te voorkomen dat de vrijheid van de een ten koste gaat van de ander, en als de hebzucht en daarmee het onderling wantrouwen de wereld uit is, lossen mensen dat heel makkelijk onderling op lijkt me. Kunnen we best leren hoor.
En mij lijkt trouwens Rusland kapitalistischer dan West Europa, in ieder geval de noordelijke landen. Daar, of beter gezegd hier, word je tegen de winsthonger tenminste nog beschermd door wettelijke maatregelen, met dank aan de arbeidersbeweging van de vorige twee eeuwen.
Wat betreft je het begin van wat jij mijn heilstaat noemt, moet ik je verwijzen naar die website, zoek even naar het woord 'verklaringsdag'. Een wereldwijde distance-healing (want dat is het) lijkt me een mooier begin dan onderling bankiers-kannibalisme.

Wat die link betreft, over het al of niet rechtvaardig zijn van dit soort maatregelen is geen discussie (meer) nodig, als we het 'samen delen' echt serieus nemen. Want dan gaat rijkdom van de een niet meer ten koste van het besteedbaar inkomen van de ander.
Hier blijf ik inderdaad in geloven, want het alternatief is doemdenken. Dan zet ik Joy Division wel weer op.
Afgezien daarvan woont ieder van ons natuurlijk in een onvoorstelbaar luxueus sprookjeskasteel als je het vergelijkt met de omstandigheden waar het gros van de wereldbevolking het mee moet doen.

Anoniem zei

Ja Therèse het is IN-triest helaas: zelfs de PvdA zit in het complot om de onderkant van de samenleving de nek om te draaien : Kleinsma loopt volledig en compleet aan de leiband van de liberalen. De PvdA heeft de meest kwetsbaren (o.a. ouderen en mensen zonder baan) totaal verraden.Het is maar goed dat deze partij helemaal gaat verdwijnen.
Gr., Ketelbinkie

Willem Pauwelussen zei

Dat maakt niet zoveel uit hoor, meneer 'Ketelbinkie'. Het is net als de staart vaan een hagedis. Als je die eraf trekt groeit er wel weer een nieuwe aan.
Kunnen we daar weer achteraan vangen en denken dat we er beter van worden.

Kees Huizenga zei

Hierboven staat:

“Behoud bibliotheek Ypemaheerd. Prima plan, de dames die daar werken zijn hartelijk en vriendelijk. Plein Oost zou met het sluiten van de bieb helemaal gaan overlijden. Open houden!”

Er wordt zeer opvallend niet geschreven over de omstreden locatiebeheerder van de OB van Beijum.

Ik verwijs in dit verband naar de bezopen reacties van deze persoon op:

http://beijumnieuws.blogspot.nl/2014/03/lijn6-gooide-een-balletje-op-over-een.html

en

http://www.lijn6.com/index.php/beijumers/verhalen/2532-stoppen-met-de-beijumkrant

Vandaag worden de bevoegde instanties benaderd. Ook twee wethouders.

Deze man is eveneens de externe voorzitter van de Algemene Vergaderingen van de BOB.

Willem Pauwelussen zei

Nog steeds boos, Kees?
Maar het meest bezopen vond ik daar eigenlijk de reactie van iemand, die gevraagd werd om op te houden met schelden en toen meteen vals van zich afbeet.

Anoniem zei

PvdA en VVD zijn nu echt niet meer te stoppen :
http://www.waarinholland.nl/zelfs-rode-kruis-schip-henry-dunant-niet-veilig-in-nederland/
Gr., Ketelbinkie