zaterdag 26 april 2014

OUDERWETS GEZELLIGE VRIJMARKT IN BEIJUM


 Het is alsof er geen wisseling van Konin-ginne- naar Konings-dag heeft plaats-gevonden. Het voetbalveld voor de Jaltadaheerd is weer ouderwets gevuld met kleedjes waarop Beijumers tweede hands spullen te koop aanbieden. Het is iets minder druk dan voorgaande jaren, op het voetpad van het veld naar de Beijumkorf staan dit keer geen 'kraampjes.' Alles is gecentreerd op het veld en dat komt de levendigheid ten goede. Er worden kleren verkocht, kinderspeelgoed wisselt van eigenaar, er wordt popcorn verkocht, er is muziek en er worden marshmallows gebakken (zie onderste foto). 

De temperatuur is aangenaam, de stemming zit er goed in, en wie van smartlappen houdt...., u kunt er nog heen, officieel duurt de vrijmarkt tot twee uur, maar er zal geen mens moeilijk doen als de markt een half uur of langer door gaat.
(Op de bovenste foto staan twee oranje uitgedoste dames van middelbare leeftijd. Foto links, uit een teil kunnen eendjes worden gevist, en rechts staan volle winkelwagens met spullen om aan de man te worden gebracht)


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Het was weer helemaal super. Blije kindjes met het nieuwe speelgoed. En weer wat oude rommel kwijt. Jammer dat 't maar 1 keer per jaar is! Corrien

Willem Pauwelussen zei

Als je iets herhaalt omdat het de vorige keer zo leuk was valt het altijd tegen.

Anoniem zei

...
en dat allemaal voor maar een paar cent hè, Corrien?
dat is, waarom ik het altijd weer zo leuk vind.
moet men het niet zo doen als ik deed.
een mooi t-shirt voor 1 euro en een evenzo mooi jackje voor 2.
...beide net even een maatje te klein, snik snik.
tja, da's het risico van het "blind" kopen ;-).

gr. Therèse