dinsdag 22 april 2014

GELE BERM BIJ DE VERDRIJVINGSSTROOK


Er zijn soms van die dingen die zich moeilijk laten verklaren. Het blijft dan gissen, hoe zit dit?
Zie de bovenste foto, als je als automobilist vanaf kruispunt Beijum-Zuid de Beneluxweg richting Noord/Eemshavenweg rijdt, is de hele aarden (geluids)wal tussen de ringweg en Beijum groen gekleurd.
Aan het einde van de oprit doemt een gele kleur op, vanuit een strakke verticale streep gaat het opeens van groen naar geel. Hoe zou dat kunnen? Er is niet gemaaid, en voor zover de blogger weet is er ook niks gezaaid. Op de linker foto is te zien hoe ondergetekende de Beneluxweg op reed en hoe geel de berm is. Direct na de verdrijvingsstrook volgt de afrit naar Beijum Noord, zie foto rechts. En kijk, van daaraf verandert de kleur weer van geel naar groen. Zie foto rechts.
De onderste foto is vanaf het Heerdenpadviaduct gemaakt. Rechts ligt de groenste wijk van Groningen achter een groene wal en achter groene bomen. Het zou niet verkeerd zijn als de hele geluidswal geel begroeid zou zijn. Maar waarschijnlijk gaat de natuur z'n gang, en bepaalt het zelf waar het wil gaat bloeien en groeien.


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Koolzaad ingezaaid, en dat bloeit nu wat vroeg door het zachte winter- en voorjaarsweer. Zie je ook als je bijvoorbeeld richting Loppersum gaat.

Anoniem zei

Koolzaad is een successieplant, komt als een van de eerste planten op, op een nieuw stuk grond, na grassoorten. Uiteindelijk wordt de koolzaad door struikjes en die later weer door bomen opgevolgd. De wortels van de koolzaad houden het zand van de aardenwal goed bij elkaar en voorkomt erosie.

Anoniem zei


nou ja zeg...waar ano's toch goed in zijn...:-)

bedankt voor jullie beider comment.

ra ra...wie schreef dit ;-)??