maandag 21 april 2014

PLEIN OOST FLOREERT IN HET VOORJAAR


Eerlijk is eerlijk, de planten in vierkante bakken op Plein Oost hebben de winter goed overleeft. Dat is boven verwachting, tot nu toe is er nog niet een exemplaar gemold. Alle planten staan nog in de bakken.
De bovenste foto is Eerste Paasdag 's middags gemaakt. Zie de planten in de bakken opbloeien. Lente. De witte vierkante zitplaatsen zijn er ook niet voor niks neergezet. Ze zijn hufterproof gemaakt. En er is nog geen graffiti op gekrast.
De linker en rechter foto zijn eerder genomen. Het plein ziet er wat chaotisch en rommelig uit op en rond de waterpartij. Dat krijg je als je een jongeren- of kinderontmoetingsplaats creëert. Spannend om met een leeg blikje een fonteintje te blokkeren, zal er dan uit andere fonteinen een hogere straal komen? Twee blikjes waren in evenzoveel uitgangen gepropt. Nat karton erop leggen kan natuurlijk ook nog. Er overheen  fietsen gebeurt ook frequent, met de schoenen een straal tegen houden ook. Nee, andere stralen spoten daardoor niet hoger.
Plein Oost ziet er aantrekkelijker uit dan Winkelplein West, zie een eerder vandaag gepubliceerd bericht. Maar het oude liedje gaat nog steeds, op West is drukte en vertier, op oost komen de mensen mondjesmaat.
Dat we de komende maanden veel zonnige dagen mogen tellen. Dat brengt Plein Oost enigszins in beweging.

Geen opmerkingen: