zaterdag 19 april 2014

VRIJMARKT BEIJUM OP 26 APRIL


Over een week wordt Koningsdag gevierd. Normaal gesproken zou dat op 27 april plaatsvinden, op de verjaardag van Alexander, maar omdat die datum op een zondag valt wordt de feestdag naar voren geschoven.

In Beijum wordt die dag, zaterdag 26 april, een vrijmarkt gehouden. Omdat het programma voor Beijum er wat mager uit ziet, zijn de uitgebreidere activiteiten die dag in De Hunze in dit bericht meegenomen.
Beijum
Locatie: Grote grasveld bij Jaltadaheerd, richting pand Trefpunt
Tijd: 10.00-14.00 uur
Vrijmarkt met oud-Hollandse spelletjes

De Hunze
12.00-17.00 uur
Om 11.00 uur start het Koningsdagfeest op de Berlageweg met kinderoptocht onder begeleiding van showband DOS. Vanaf 12.00 uur start het middagprogramma met de kindervrijmarkt en andere leuke activiteiten voor kinderen.
http://www.oranjegroningen.nl/wijken-page/
Koningsdag is de nationale feestdag waarop de verjaardag van de Koning wordt gevierd. In 2014 wordt Koningsdag op zaterdag 26 april gevierd. Koning Willem-Alexander is op 27 april jarig. Valt 27 april op een zondag, zoals in 2014, dan wordt Koningsdag een dag eerder gevierd. Rijksoverheid.nl. 
(Foto ook van deze site;JF)

1 opmerking:

Willem Pauwelussen zei

Wel een voordeel is dat het nu niet meer vlak voor de eerste mei zit. Kunnen we in Nederland ook eens vrijuit de dag van de (bevrijding van de) arbeid vieren.