dinsdag 18 september 2012

BEIJUM IS ÉCHT DE GROENSTE WIJK


Ik heb er vaak over getoeterd. Misschien wel te vaak, wie zal het zeggen, het moet ook geen gezever worden. Maar toch nog maar een keer. Beijum is écht de groenste wijk van de stad. Waarom er nou weer over beginnen te zeuren? Wel, dames en heren, u bent waarschijnlijk op de hoogte van het feit dat enige tijd geleden aan weerskanten van de Beneluxweg, Beijum- en Hunzekant, twee bergen met zand zijn aangelegd. Die zijn nodig om toekomstige ontwikkelingen rond kruispunt Beijum-Zuid gestalte te geven.
Ik weet niet anders, of beide verhogingen (Hunze en Beijum) zijn nagenoeg gelijktijdig gecreëerd. (Als het niet zo is hoor ik het graag)
En nou m'n punt, hoe kan toch het dat de verhoging aan de kant van Beijum praktisch helemaal dichtgegroeid is geraakt  met groenbeplanting, en de Hunze -kant niet? Bekijk de foto's.  Fietsend naar de stad (gisteren) en daarna weer terugkerend maakte ik de foto's omdat het contrast opviel. Wat een groen ter hoogte van Beijum! Hoe zou dat toch komen? Is het wat je wil zien? Of voelen planten, onkruid etc. zich toch meer op hun gemak in het Beijumse? Is de aarde in en vlakbij Beijum aantrekkelijker voor groenbeplanting?
De bovenste en linker foto zijn aan de kant van Beijum gemaakt. Wat lief om te zien dat onze Heerdenpadburgerwacht-poes de zaak weer in de gaten zat te houden. De kleine foto met poes werd stadwaarts gemaakt, de grote toen ik weer Beijumwaarts fietste, Liesje zat toen aan de andere kant van het fietspad te waken. Maar dan, de rechter foto en klik groter. De Hunze-kant. Bijna alleen maar aarde. Praktisch geen groen.
Niks ten nadele van onze geachte buurwijk De Hunze. Maar heeft iemand een idee waarom de Beijumkant zo groen is, en dat voorbij de Beneluxweg ter hoogte van De Hunze dit niet het geval is?
Een video bekijken van the Heerdenpath-cat? 

Geen opmerkingen: