vrijdag 21 september 2012

TIS WEER VOORBIJ DIE MOOIE ZOMER

Het is sinds vandaag officieel herfst, 21 september 2012. De bladeren aan de bomen en struiken in de wijk verschieten steeds meer van de kleur groen naar geel en daarna rood, de avonden zijn korter, de kachels gaan weer aan en er gaat weer vaker stampot worden gegeten. Dat heeft ook zo z'n charme lijkt me, al zal niet iedereen het daarmee eens zijn. De afgelopen Hollandse zomer kan wat mij betreft een voldoende krijgen. Dit is niet zozeer gebaseerd op het weer in juni en juli maar wel op de temperaturen in augustus en tot nu toe september. Wat kon je de laatste pakweg zeven weken van de zomer lekker veel buiten zitten. Hoe lang dat dit nu nog kan is de vraag, er zal zo af en toe nog wel een 'zomerdagje' voorbij komen.
De drie dames die u op de bovenste foto ziet zaten twee weken geleden op zaterdagmiddag lekker in de kruidentuin van de Wiershoeck. Wat kunnen vrouwen toch vaak lekker kletsen, keuvelen, teuten en klessebessen. Over het huishouden, het dagelijks leven, kinderen, relaties, naderende gebreken, de essentiële dingen des levens, etc. Het is als man zijnde bijna om jaloers op te worden. Ondergetekende mocht even een kwartiertje meekletsen. De dames hadden klaarblijkelijk goeie zin, hij mocht ook even een foto maken.
Zie ook de teutende, kletsende, keuvelende en klessebessende dames op de linker foto. Wat zitten ze daar lekker te zitten. Over pakweg drie maanden zullen hier naar verwachting weer ijspret-video's en foto's worden gemaakt. Het is niet anders, het is weer voorbij die mooie zomer.

1 opmerking:

michel zei

Haha, teuten, kletsen, keuvelen en klessebessen is vrouwen wel toevertouwd? En dat zegt een man die dagelijks een blog vol teut, kletst, keuvelt en klessebest! Overigens tot mijn genoegen! Blijf teuten, kletsen, keuvelen en klessebessen over Beijum!