vrijdag 7 september 2012

GLAS OP DE WEG

De lezer kent het verschijnsel waarschijnlijk wel. Glas op het fietspad, glas op de parkeerplaats, etc. Een paar dagen geleden zag ik een kapot gevallen (gegooid?) glas of fles op het fietspad langs de Emingaheerd liggen. Op het kruispunt met de Grevingaheerd. Irritant is het, in gedachten heb je al een lekke band, en het roept associaties op met nieuwjaarsdag, dan liggen fietspaden vaak bezaaid met glaswerk. Tja, wat doe je als je op weg bent naar de glasbak en er kukelt een potje uit je tas stuk op de grond? Ergens aanbellen om een veger te vragen? Terug fietsen naar huis om blik en veger te halen? Nee, dat doe je niet zo gauw.
Hoe sociaal moet je zijn? Ondergetekende had ook even het idee om ergens aan te bellen om het op te kunnen ruimen. Maar gemakzucht en haast voorkwamen dat.
Dan maar met een boog om de scherven heen fietsen. Dat dit ook weer niet altijd zonder risico is ziet u op de foto, de fietser had zomaar geschept kunnen worden.
Nee, scherven brengen niet altijd geluk.

1 opmerking:

Alie zei

Als er hier in de buurt glas op de weg of fietspad ligt, veeg ik het wel altijd weg. Ik moet er tenslotte zelf ook langs, maar al zou ik dat niet moeten deed ik het nog. Wel zo sociaal. Degenen die glas weggooien op straat zijn meestal jeugdigen (uitzonderingen daargelaten). Die malen niet om zelf opruimen, laat staan lekke banden van anderen. Tot ze er zelf 1 krijgen.. Veeg t gewoon ff weg als het per ongeluk gebeurd, desnoods met je voet, kleine moeite, maar je bespaart mensen een hoop ellende!