zaterdag 15 september 2012

OP INSPECTIE BIJ DIERENSPECIAALZAAK HOOGENBERG

Het is al weer even geleden dat de dierenspeciaalzaak van de familie Hoogenberg aan een Beijumnieuws-inspectie is onderworpen, maar afgelopen week was het weer zo ver. Heeft de familie nog wat begeleiding nodig? Moet er nog wat bijgestuurd worden? Toch maar weer even poolshoogte nemen. De vraag of er nog rare dingen in de winkel gebeuren, is eigenlijk een overbodige vraag. Nee, niet zozeer qua gedragingen, dat gaat redelijk door de beugel, maar sommige producten die er verkocht worden roepen toch wel wat verbazing op. Natuurlijk, het heet niet voor niks een dierenspeciaalzaak, maar dat het allemaal zo speciaal moet gaan zoals het gaat, tja, dat, nou ja, ik zou zeggen, ga zelf eens kijken, en overtuig u zelf. Het is soms net een excursie in een rariteitenkabinet als je naar binnen loopt. Om te beginnen de bovenste foto, u ziet een trainingsspel voor honden. Het is met dat spel de bedoeling om de hersenen van de edele viervoeters te trainen. Ja, het schijnt dat honden hersenen hebben:
Want onze honden hebben in de regel nog steeds behoefte aan de kans om de hersenen te gebruiken, zoals dat ook nodig was toen ze nog een taak uit te voeren hadden. Het ontbreken van mentale uitdaging kan een belangrijk onderdeel zijn van het ontstaan van probleemgedrag. Omdat honden na het intensief gebruik van hun hersenen moe en tevreden zijn, is er een kleinere kans dat er problemen ontstaan. Honden die angstig zijn, kunnen meer zelfvertrouwen ontwikkelen als er aan hun mentale behoefte wordt voldaan. Speurtraining is voor alle rassen een mooie manier om de hersenen aan het werk te zetten. Iedere hond heeft een neus en iedere hond kan speuren. Ja, ook de gezelschapshondjes! Het is een activiteit die langzaam maar zeker in opmars in Nederland, al is het nog niet overal even gemakkelijk te vinden. Er zijn kant-en-klaar-spellen te koop waarmee je met je hond op zoek kunt gaan naar brokjes op de meest diverse manieren. Maar nog leuker (en goedkoper) is het om met eenvoudige materialen voor je hond zelf puzzels te ontwikkelen.
Hersenwerk komt op een gemakkelijke en goedkope manier tegemoet aan de behoefte van iedere hond om zijn hersenen te gebruiken. Het heeft duidelijk een aantal positieve effecten.
Lees hier. 
Je weet het niet, wellicht brengt Hoogenberg binnenkort een spel op de markt die je samen met je hond kan spelen. Hond Erger Je Niet, of Hondenbord, als variatie op Ganzenbord. Het hondenmonopolyspel? Straks samen met je hond op de Wii of Playstation?
De andere foto's dan maar. Links, klik groter, ziet u niet de nieuwste wintercollollectie voor honden, maar wel die van afgelopen jaar. Jasjes, truitjes, sjaals, etc. Wellicht wordt er ooit nog eens een modeshow in de dierenspeciaalzaak georganiseerd, waar honden de nieuwste kledingmode zullen tonen.
Dan, het klinkt erg grof maar het is welk waar: honden stinken wel eens uit hun bek. Normaal gesproken zeg je bij mensen in dit geval dat ze een onwelriekende adem hebben. Uit de bek stinken wordt ook wel eens gezegd bij de mensensoort, maar dat gebeurd meer in de wat plattere en groffere kringen. Het is niet anders, een hond heeft een bek. Tegen dat stinken uit de hondebek is wat te doen. Nee, ik zal geen reclame maken, maar er is een middeltje om het ongemak te verhelpen. Niet dat medehonden last hebben van dat gestink, de beestjes snuffelen elkaar aan het achterwerk en lebberen onderling wat af, dus ik vermoed dat het middeltje op de markt is gekomen om de mensen te kunnen behoeden tegen stinkende bekken. (wat klinkt dat aso maar toch even)
Ik heb geen idee of het middeltje, zie foto rechtsboven, ook goed is voor de onderlinge hondenverhouding. Zou een teefje (vrouwtjeshond) zich gecharmeerd voelen als een mannetje haar het hof maakt met een frisse adembek? Zou het ook helpen als zo'n mannetje een mooi kek truitje of broekje aan heeft uit de collectie van Hoogenberg? En stel dat het mannetje dan ook nog z'n hersenen heeft ontwikkeld met het Train Brain hersenspel? Krijg je dan geen tweedeling in de hondenmaatschappij van Beijum? Straks heb je hier de hoger opgeleide honden met modebewuste kleding en met een fris geurtje uit de mond.

 Ten slotte, en zie de meest onderste foto, het kan zijn dat de intelligentiegraad van honden in Beijum zo'n vleugelvlucht gaat nemen dat ze binnenkort in staat zijn om zelf een maaltijd te bereiden. Er is al hondenrookworst in de handel, net als lekkere hapjes voor de beestjes voor op zaterdagavond op de bank voor de tv. Waar moet dat heen? Gaan de moderne ontwikkelingen voor de honden misschien te snel?

Op onderstaande flyer kunt u lezen dat op 23 september tussen twee uur  en half acht een spreekuur in de winkel wordt gehouden. Wie wil er geen blije en rustige hond? Honden kunnen o.a. leren om beter met andere honden te kunnen opschieten, en aan sloopgedrag en nervositeit is ook wat te doen. Hondenbezitters uit Beijum en verre omstreken, u bent op 23/9 van harte welkom in de dierenspeciaalzaak in Winkelcentrum Beijum.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb tranen in mn ogen van het lachen!

Anoniem zei

Je hoeft maar een ding te doen :" Oprecht van je huisdier houden ".
Al de rest is nodig voor de verkoopcijfers.
In de politiek is het precies hetzelfde .