woensdag 26 september 2012

GEEN TRAM VOOR GRONINGEN

Niet de tegenstanders, maar gemeentelijke politici blokkeren tram
Op nieuwssites als www.dvhn.nl en www.oogtv.nl kunt u de ontwillelingen rond al op geen tram voor Groningen intensief volgen. Er is sprake van een bestuurscrisis in de stad nu de SP en D'66 hebben afgehaakt en niet meer voor de komst van de tram zijn.
Drie jaar geleden werd de mening van Beijumers gevraagd, moet er wel of geen tram komen?
Update 20.59 uur: De grondlegger van de Groningse tram, Karin Dekker, stapt op. Op www.dvhn.nl staat:
De wethouders Elly Pastoor (PvdA), Frank de Vries (PvdA) en Karin Dekker (GroenLinks) hebben woensdagavond hun ontslag aangeboden.
En op Nos.nl staat dit:
Drie van de vijf Groningse wethouders hebben hun ontslag aangeboden na een bestuurscrisis over de begroting van 2013. Struikelblok daarbij was de aanleg van een tramlijn in en rond de stad.
De SP en D66 wilden geen verantwoordelijkheid nemen voor de begroting van 2013. Zij vinden de aanleg van de tram veel te duur. De wethouders die voorstander van de tram waren, Elly Pastoor (PvdA), Frank de Vries (PvdA) en Karin Dekker (GroenLinks) namen daarop ontslag.
Door het ontslag van de drie wethouders is de meerderheid van het college opgestapt en is het demissionair. Burgemeester Rehwinkel en de gemeenteraad bespreken vanavond hoe het verder moet.
Anderhalf jaar geleden was ondergetekende in gesprek met wethouder Karin Dekker.
Drie jaar geleden was de wethouder nog zeker van haar zaak, http://beijumnieuws.blogspot.nl/2009/05/karin-dekker-beijum-moet-goed.html

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Pffff, mooi. Winkeliers blij, bewoners in de binnenstad blij, gewone mensen blij.

Anoniem zei

https://twitter.com/i/#!/search/?q=%23stadvindtgezondverstand&src=hash