vrijdag 28 september 2012

LEVENSGEVAARLIJKE FIETSGOOTJES AANGEPAKT

Bij mijn weten staan reeds langer dan een jaar gele waarschuwingsborden aan weerskanten van de loop- en fietsbruggen die naast de Korrewegbrug liggen. Fietsers kunnen van deze 'bruggen' gebruik maken en hun weg vervolgen als de echte brug opengedraaid staat. Zie het gele bord rechtsboven op de foto: 'Pas op, fietsgoot glad.' Vorige week waren de drie heren die u op de foto ziet met de gootjes bezig: "We gaan ze ruw maken." Ze vertelden uit Tiel te komen en volgens mij zijn het echte bruggenbouwers: "We hebben de Gideonbrug ook onder handen genomen."
Binnen een week zullen de beide gootjes wel ruw zijn gemaakt en zullen de levensgevaarlijke glibber- en glijpartijen hier tot het verleden behoren. Alhoewel? Binnenkort zullen de (gladheid veroorzakende) herfstbladeren massaal gaan vallen. En over een maand of drie zal het hier weer gaan ijzelen en sneeuwen. Misschien kunnen in die periode elke dag de gootjes even worden schoongemaakt? Kan er een soort van vloer-gootjesverwarming in worden gebouwd? Het blijft een onderneming om over de loop- en fietsbruggen naast de Korrewegbrug te gaan. Leun beter ook niet te ver over de balustrades die u aan weerskanten ziet, u zou er zomaar over heen kunnen vallen.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Fijn dat deze mensen eens in het zonnetje worden gezet .

Anoniem zei

Nounou wat een suggestieve kop. Levensgevaarlijk? Zo gauw zie ik iemand niet doodgaan die onderuit gaat op die brug.
Je lijkt de televaag wel.

Anoniem zei

@Anoniem 14.34 uur, het kan niet ander of Johan overdrijft de kop. Vanuit zwakte tracht de bewonersvereniging Bijum immers te scoren met de Korrewegbrug en t Heerdenpad. Waar bemoeien die zich mee maar je hebt gelijk niemand gaat r onderuit