donderdag 13 september 2012

OOGSTEN UIT JE EIGEN SCHOOLTUINTJE

Met overvolle tassen vertrekken leerlingen van basisscholen in Beijum deze dagen van het Schooltuincomplex. Het was natuurlijk heel leuk om in april zaadjes te zaaien en om je tuintje de maanden erna te onderhouden, maar om dan in september met een volle tas andijvie, worteltjes, boontjes en uien (etc.) naar huis te gaan, ja dat is natuurlijk wel een kroon op het (tuin)werk.
Op de foto ziet u een schoolklas van Montessorischool De Dijk zwaarbeladen bij de uitgang poseren. Wat geeft het een bevredigend gevoel om je eigen groenten mee naar huis te kunnen nemen. Niet alleen groenten trouwens, de kinderen konden ook nog bloemen meenemen.
Niet goed op de foto te zien, de handjes van de kinderen zaten lekker onder de klei, dat krijg je ervan als je even geen pen of potlood hoeft vast te pakken maar in de grond mag wroeten.
Op de linker foto, klik groter, ziet u de kleihanden van een NDE-medewerkster een bosje bloemen voor een der kinderen samenbinden.
Wat een feest zo'n tuin midden in de wijk. Een plus plus en plus-situatie. Kinderen raken vertrouwd met de natuur, ze genieten ervan om even vanaf hun vertrouwde schoollokaal naar het Groene Hart van Beijum te gaan, en ook: toch lekker al die gratis levensmiddelen waarmee je thuis de koelkast kunt vullen en waarvan je iets later later lekker kunt smikkelen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Een oproep aan alle mensen in de wijk die van tuinieren houden :" Zoek een volkstuin bij jou in de buurt ".
Weleens op de site van "Volkstuinen de drie wijken gekeken ?
Tuinieren ontspant en maakt blij .