vrijdag 28 september 2012

DE AVONDSPITS ROND BEIJUM

Deze foto is donderdagmiddag omstreeks vijf uur gemaakt. U kijkt denkbeeldig vanaf het Heerdenpad neer op de Beneluxweg, links is de noodafslag naar Beijum, rechts naar De Hunze. Wat een gekrioel. Het lijkt erop alsof het drukker is geworden sinds de aanleg van de tijdelijke kruispunten en het instellen van een maximumsnelheid van 50km/uur ter hoogte van Beijum, Kardinge en Lewenborg. Verkeer richting Julianaplein loopt regelmatig vast, ondergetekende heeft regelmatig het stuk tussen Beijum-Zuid en de afslag Kardinge stapvoets moeten afleggen. Voorheen konden automobilisten probleemloos de afslag Beijum- Zuid nemen vanaf hier (foto) bekeken, maar regelmatig moet je in de spits eerst op de strook voor rechtdoorgaand verkeer blijven hangen voor je naar links kunt sorteren.
Soms moeten dingen eerst een tijd moeilijker gaan voordat het gemakkelijker wordt. Naar verwachting zal het verkeer hier over een jaar soepeler en sneller kunnen rijden, afslaan of de ringweg op kunnen rijden.

1 opmerking:

Alie zei

Dit hier ligt vooral aan het samenvoegen van 2 naar 1 rijstrook verderop bij kruispunt Kardinge. En zoals zo vaak in NL, ook hier geven mensen elkaar maar mondjesmaat de ruimte... jammer hoor. Het wordt eerst slechter voor het beter wordt inderdaad.