zondag 16 september 2012

DE GIJS BEARS ZIJN WEER LOS

(Ingezonden)
Het ijshockeyseizoen is begonnen!

De ijshal van Kardinge is weer open gegaan op zaterdag 15 september. Nu was de ijsbaan in Heerenveen, Thialf, al beschikbaar, dus het Eerste Divisie team van de Gijs Bears had de eerste trainingen er inmiddels op zitten. Er moest natuurlijk geselecteerd worden en zo kon men beslagen ten ijs het ijs in Kardinge betreden.

De eerste wedstrijden staan genoteerd. Op zaterdag 29 september wordt er een oefenwedstrijd gespeeld, aanvang 20.00 uur. Publiek is natuurlijk van harte welkom.


De strijd om de nationale beker krijgt komend seizoen een nieuwe opzet. Niet alleen de 6 Nederlandse Eredivisieclubs komen hier in uit, maar ook de 8 clubs uit de Eerste Divisie. Allereerst spelen de Eerstedivisionisten onderling twee knock-out bekerrondes met een uit- en een thuiswedstrijd. Uiteindelijk plaatsen de 2 sterksten zich, net als de 6 Nederlandse ploegen uit de Eredivisie, voor de kwartfinales van de Nederlandse Beker. In het weekend van 5 oktober beginnen Dordrecht, Eindhoven High Techs, Den Bosch, Groningen, Utrecht, HIJS HOKIJ Den Haag, Zoetermeer en Nijmegen aan hun bekeravontuur. De bekerfinale wordt gespeeld op zondagmiddag 13 januari 2013.

Op zaterdag 6 oktober wordt het dus menens. Dan spelen de Gijs Bears de eerste thuiswedstrijd tegen Zoetermeer Panters. Aanvang 20.30 uur, dus allemaal komen kijken en aanmoedigen.

De volgende dag reizen de Bears af naar Zoetermeer om de Panters in eigen huis te bekampen.

Het verdere programma, dus ook de reguliere competitie is nog niet bekend, maar is t.z.t. te vinden op de website www.gijsbears.nl  

Ook voor de jeugd kunt u daarvoor binnenkort op deze site terecht.

Er zal weer een opleidingsteam komen. Zodra de details daarvan bekend zijn, komt e.e.a. natuurlijk eveneens op de site der Gijs Bears.

Geen opmerkingen: