maandag 3 september 2012

WIJKINFO OP SCHERM IN BEIJUM OVERBODIG

Op www.dvhn.nl staat vandaag een bericht over een informatiescherm dat voor een supermarkt in Kostverloren is geplaatst. Zie hiervoor http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article9341211.ece/Wijkinfo-op-scherm

Een goed initiatief, maar in Beijum is dat geen optie. Ten eerste is hier geen wijkvereniging die een rol van betekenis voor de inwoners van Beijum kan spelen, ten tweede houden de mensen van www.lijn6.com reeds een dagelijkse agenda bij, en ten derde voorzien de wijkwebsites Lijn6 en Beijumnieuws hierin reeds een rol.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Een pijnlijke constatering maar wel al te waar. Beyum heeft niks aan de bewonersvereniging die helemaal is overruled

Anoniem zei

Er zijn nog genoeg ouderen in Beijum die geen pc en/of internet hebben.
Het aantal lezers en kijkers van zowel Beijumnieuws als Lijn6 bereikt niet iedere inwoner.

Anoniem zei

De bejaarden gaan echt niet omhoog kijken naar een kabelkrant. In de winter als t vriest en er sneeuw lig werkt het sowisowi niet

Kees Huizenga zei

Ik sluit niet uit dat binnen het NLA-wijkteam Beijum over zo'n wijkinformatiescherm gesproken gaat worden. Naast de NLA-subsidie kunnen private partijen meedoen. Denk aan Albert Heijn Meins en andere (grote) ondernemers van Beijum, de stichting Buurtcentra in Beijum (BIB), sportverenigingen rondom de Sporthal Beijum, het Gezondheidscentrum Beijum, de Vensterscholen van Beijum, de Regiopolitie (wijkagenten), de MJD Beijum, STIEL Beijum, enz.

Burgemeester Rehwinkel wil de functie van wijkwebsites van wijkbewonersorganisaties versterken. Hij zei dit in een bijlage van een zaterdagnummer van het Dagblad van het Noorden van een paar weken geleden. De datum kan ik desgewenst gaan opzoeken.

Aan zo'n digitaal wijkinformatiescherm kunnen Beijumnieuws, Lijn6.com, de Regiokrant Groningen, de Groninger Gezinsbode en het Dagblad van het Noorden meedoen. Ook websites van heerdcomités, de Wiershoeck, Het Trefpunt, woningcorporaties en particuliere websites.

Heel belangrijk is wie zo'n wijkinformatiescherm gaan beheren. Dat moeten onafhankelijke personen zijn. Geen verkokerde toestanden dus, waarbij de BOB op de eerste viool speelt.

Ik sta hier genuanceerd tegenover. Centraal dient het belang van de wijk Beijum te zijn. Samen staan we sterk...

Waar dient dit infoscherm te komen? Ik doe een voorstel: op het voorplein van het Winkelcentrum van Beijum-West. Op de voorgevel van Albert Heijn Meins. Boven de toegangsdeuren.

Anoniem zei

Een vuige afgevaardiging als BOB Beyum hoeft niet meer genoemd. Hopelijk trekt de winkeliersver. dit iiniatief naar zich toe.

Kees Huizenga zei

Zie: http://www.oogtv.nl/2012/09/kostverloren-krijgt-wijk-informatie-scherm/

Citaat:

“6 september 2012 21:22

Burgemeester Rehwinkel opent vrijdagmiddag het eerste WIS, oftewel Wijk Informatie Scherm, in Kostverloren. Het WIS wordt wijkgericht van nieuws voorzien.

Er is wijknieuws op te lezen, activiteiten van wijkverenigingen, een culturele agenda en wijkgerichte informatie van de gemeente. Ook burgernet en Marketing Groningen maken er gebruik van. En op het scherm kan geadverteerd worden.

Het eerste WIS komt bij de Spar in Kostverloren te staan. Het is de bedoeling dat de schermen uiteindelijk in alle wijken van de stad komen.”
Einde citaat.

Vraag: komen die wijkinformatieschermen (WISsen) tot stand zonder actieve bewonersparticipatie? Wordt over ons en zonder ons besloten? Dat lijkt me zeer onverstandig toe, meneer Rehwinkel c.s.!