vrijdag 21 september 2012

BUURTFEEST WONEN BEIJUM WAS SUCCES

Het is een beetje aan de late kant, maar zoals altijd: beter laat dan nooit. Maar het was niet de bedoeling om ze te vergeten.
Maatschappelijk gezien worden psychiatrische patiënten überhaupt vaak een beetje vergeten, omdat alles tegenwoordig om geld draait behoren ze eerder tot een kostenpost dan dat ze wat opleveren. De harde wereld in optima forma. Dat je daarmee mensen tekort doet, o.a. de kwetsbare groep psychiatrische patiënten die zich niet in de maatschappij kunnen handhaven, moge voor zich spreken. De psychiatrische bewoners van drie rode bakstenen huizen in de Onnemaheerd hadden afgelopen zaterdag samen met hun begeleiding een buurtfeest georganiseerd. Twee bewoners, Gerda en Robert schreven onderstaand verslagje.
Ons buurtfeest georganiseerd door Wonen Beijum en met samenwerking van de gemeentelijke dienst O.C.S.W van 15 september j.l mag een succes genoemd worden. Ongeveer 75 wijkbewoners volwasenen en kinderen hebben genoten van alle activiteiten. Van de gezamelijke barbeque werd volop genoten. Het doel van Wonen Beijum en de gemeente kreeg met deze dag gestalte namelijk bekendheid van Wonen Beijum in de wijk en de participatie van onze bewoners naar buurtbewoners toe.
Deze dag heeft ons zes buurtbewoners opgeleverd die hebben aangegeven om actief bezig willen te gaan met het meewerken van het ontplooien van activiteiten door en voor onze bewoners.
Rest ons nog een ieder te bedanken die deze dag tot een succes hebben gemaakt.
Bewoners Gerda en Robert

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Fantastisch dat zes buurt bewoners mee willen werken !
Wie is er nou "normaal" !
Elkaar helpen en zien kunnen we nooit te veel doen .

Anoniem zei

Volgens mij heeft maatschappelijk gezien worden juist niets met geld te maken.
Dat zie je ook aan dit project.
Buren gaan samen dingen doen met andere buren.
Je kunt je afvragen waarom is landelijk een burendag nodig?
Nijestee organiseert in de stad ook burendagen. Heeft niets met psychiatrische patiënten te maken. Overigens is dit ook een benaming voor een hele serie problematiek.

Laten we gewoon bij feiten blijven.
Onderstaande tabellen is PGB (persoonsgebonden budget) voor mensen die dus zelf iemand inhuren.

http://www.cvz.nl/binaries/content/documents/cvzinternet/nl/documenten/rubriek+zorgpakket/pgb/tarieven-pgb-awbz-2012-v2.pdf

Er lijkt mij nog geen reden tot klagen. Tarieven 2013 zijn ongewijzigd.

Anoniem zei

Hoi Allemaal

Dit was een zeer geslaagde dag.
Ik was de bedenker van dit hele buurtfeest en heb er ook een dik jaar werk in gestoken en mijn partner en iemand van Lentis hebben mij hier veel ondersteuning in gegeven. Leuk om te doen. Eigenlijk moet dit vaker gebeuren.
Zo waren er vele buurtbewoners uitgenodigd vooral de omliggende straten onnemaheerd, rensumaheerd en scheltemaheerd. omdat deze het meeste dichts bij liggende straten bij Wonen Beijum zijn.
Ik wil hier van ook iedereen bedanken die hebben meegeholpen die dag
Dit feest was georganiseerd om de bewoners van Wonen Beijum te integreren tussen de bewoners van Beijum zelf. Ik (zie ondergetekende) heb zelfs een paar rondleidingen door BW Beijum gegeven en van alles uitgelegd.
Een zeer geslaagd buurtfeest dus

Groetjes Gerda Smit