dinsdag 11 september 2012

KOMT DE BOERDERIJUM NOG OP STOOM?


Ondergetekende heeft zich de afgelopen jaren frequent sceptisch uitgelaten over het bestaansrecht en de toekomst van de Boerderijum. Nooit met leedvermaak, als Beijum-lover wil hij, met vele anderen, niks liever dan dat dit miljoenenproject in het Groene Hart van Beijum op stoom komt. Maar de eerlijkheid gebood (gebiedt?) te zeggen dat dit er tot nu toe niet van kwam. Onlangs kwam ondergetekende even poolshoogte nemen bij ons aller pareltje in het Groene Hart. Het stemde niet ontevreden. Kinderen op de glijbaan, bij de nachtverblijven en op de schommel. Ouders die een boekje zaten te lezen. Niet gek. Maar er moeten duizenden mensen, vooral kinderen, per jaar heen. Wat een kinderdagverblijf (Mallemolen), wat een bedienend personeel (De Zijlen) en wat een Bezoekerscentrum. Hallo Beijumers, bent u er nog? U wilde massaal de herbouw van de afgebrande Boerderij zien. Miljoenen(!!) werden geïnvesteerd. Hallo Beijumers, waar bent u? Wel eens van de Boerderijum gehoord?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hebben we om de weder opbouw gevraagd dan ?
Neemt niet weg dat het fijn zou kunnen zijn er eens een kijkje te nemen .
Lijkt me een heerlijke plek om eens met mijn eerste kleinkind heen te gaan .
Zal ik ook doen .

Anoniem zei

Bij de eerste opening waren wij present maar bleken er geen dieren te zijn (op een kinderboerderij?).
In de herkansing bij de tweede opening dan maar. Waren er diverse speeltoestellen 'under construction'.
Doorzetters als wij zijn, probeerden wij het nogmaals op een zonnige zondag: gesloten (blijken ze om de week geopend te zijn).
Inmiddels is mijn dochter de Boerderijum ontgroed. Jammer, gemiste kans.

Anoniem zei

Komende zondag 16 september weer een gezellige creatieve middag in en rond de Boerderijum waarvan de organisatie door Pand49 verzorgd zal worden.
o.a. schminken, kraampjes met sieraden, spelen met bellenblaas en hopelijk net zo mooi weer en vele bezoekers als vorig jaar...