woensdag 19 september 2012

KLEURRIJK BRUISEND BEIJUM KOMT ERAAN


Morgen is het eindelijk zover, Kleurrijk Bruisend Beijum zal vanaf morgenmiddag 14 uur gaan losbarsten bij 't Trefpunt. Losbarsten? Ja, laten we dat hopen, dat het féést gaat losbarsten, en niet de mogelijke wolken die de komende dagen boven Beijum kunnen drijven. En dat het losbarsten moge zijn in het massale zin des woords. Vanmiddag omstreeks drie uur ging ondergetekende even poolshoogte nemen. Twee grote en onberispelijk opgezette tenten staan er aan de Ambiënte-kant van het multifunctioneel centrum opgesteld. De sfeer onder de crew zit er goed in, al het voorbereidende werk is - naar horen zeggen- goed verlopen. Wat moet je nog meer? Toch was er een beetje spanning voelbaar. Houden we het droog morgen? De rest van de dagen? En krijgen we genoeg aanloop? Het een zal met het andere te maken hebben, en alsof de weergoden even hun macht wilden etaleren en laten zien wie het voor het zeggen heeft, het begon even te druppelen. De weergoden moeten hun best maar doen, het vorige grote evenement bij 't Trefpunt, de Bonte BeijumExpress, werd op de laatste dag in elk geval niét door de regen vergald.
Vandaag gingen mensen van de KBB-crew bij de ouderen in de wijk langs om ze te attenderen op de dag van morgen, o.a. de Amkemakoepel werd met een bezoek vereerd. Morgen opent het festijn met een folklore-dag. En tja, vanzelfsprekend niet negatief bedoeld, bij Beijumer folklore hoort natuurlijk Theo Smit. Op de linker foto, klik groter, ziet u hem samen met z'n vrouw met een bord aan komen lopen. Waarschijnlijk kunnen Beijumers zich morgen folkloristisch laten fotograferen. Na het bezoekje aan 't Trefpunt werd koers gezet naar de plaatselijke Albert Heijn. AH-Meins sponsort de folkloredag van Kleurrijk Bruisend Beijum en de KBB-dames Dia, rechts op de bovenste foto, met naast haar Yvonne gingen samen met enkele kids van de Schatkamer bij AH de boodschappen voor morgen ophalen.
Kom op Beijumers. De medewerkers hebben hun werk grotendeels gedaan. Het is nu aan u om te bepalen of het de komende dagen ook daadwerkelijk gaat bruisen! Beijum is aan zet.
(Lees het programma hier.)

Geen opmerkingen: