woensdag 12 september 2012

LOEMPIAVERKOPER MIST Z'N WERKPLEK

Elke werkdag rijdt loempiakar Saigon 1 naar z'n vaste plek op Winkelplein West. Al jaren lang, er zit brood in het verkopen van loempia's, en ondernemer Vancong Duong betaald altijd netjes pachtgeld voor z'n plekje aan de gemeente. Maar dat was even raar opkijken vanochtend, hij kon door werkzaamheden aan het pand waar z'n kar normaal gesproken altijd voorstaat niet bereiken. 

Zonder communicatie, zonder overleg was de toegang tot z'n pacht-plekje zomaar afgesloten. Nou ja, zomaar, er zit geen kwaadaardigheid achter, maar wat Vancong Duong stak is dat er niet even tevoren met hem overlegt is: "Ik heb naar de Huismeesters gebeld (eigenaar pand; JF) en om opheldering gevraagd. Ik heb gezegd dat ze m'n loonderving van vandaag maar moeten vergoeden, maar daar willen ze niet aan beginnen. Hoe moet dat nou morgen als het marktdag in Beijum is?"
Op de foto ziet u de loempiabaas voor z'n onbereikbaar geworden plaats staan. Een eerder bericht over de loempiakraam bekijken? Kijk hier.
Een achtergrondverhaal over deze van oorsprong Vietnamese ondernemer lezen? Zie pagina 158 van Boeren, Burgers, Beijumers.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hij stond vandaag bij de achetruitgang