dinsdag 11 september 2012

BRUISEND BEIJUM DUURT VIER DAGEN

Het is weer zover. De blaadjes gaan vallen en de regen vertelt dat de herfst onderweg is. Dé periode om de jaarlijkse 'Uitmarkt' in Beijum te organiseren. Bruisend  Kleurrijk Beijum wordt dit jaar in en bij het Trefpunt gehouden en het gaat maar liefst vier dagen duren.
Er leefden de nodige vragen bij de lezers van Beijumnieuws omtrent deze verandering. Waarom niet meer alles op een zondagmiddag organiseren? Waarom moest dit (in eerste instantie? vijf dagen duren, en waarom moest dit al vanaf mei worden rondgetoeterd? En een beetje een negatieve vraag: hebben ze bij het NLA soms geld teveel?

Om bij de laatste vraag te beginnen: nee. Ik sprak enkele mensen van de organisatie, en die hadden een goed onderbouwd verhaal over het hoe en wat van één zondagmiddag naar meerdere dagen: "De sporthal barstte het vorig jaar uit z'n voegen, de akoestiek was niet in orde, het was een heel geregel om bescherming voor de vloer te regelen, en allerlei doelgroepen liepen kriskras door elkaar heen. We houden het festijn dit keer meerdere dagen achtereen bij het Trefpunt en dit heeft meerdere voordelen. Het maakt niet uit of je een grote tent voor een dag of voor meerdere dagen huurt, dat maakt qua prijs niet uit. En het voordeel van meerdere dagen is dat je verschillende doelgroepen, zoals ouderen en jongeren, iets specifieks aan kunt bieden."

Waarom al vanaf mei moest worden rondgetoeterd dat Bruisend Kleurrijk Beijum dit jaar meerdere dagen gaat duren is me niet bekend. Een beetje voorbarig om te stellen dat het festijn vijf dagen zou gaan duren, er is net besloten om het i.v.m. financiele subsidie van het NLA tot vier dagen terug te brengen.

Nog een vraag, is de organisatie niet bang dat de bezoekersaantallen over meerdere dagen tegen zullen vallen? "Dat zou kunnen, maar we vinden het de moeite waard om het dit jaar zo te doen, wie weet wordt het een jaarlijks terugkerend succes."
Nee, moed kan de organisatie van Bruisend Kleurrijk Beijum niet worden ontzegd, ze steken hun nek uit door de opening van het culturele seizoen in Beijum over meerdere dagen uit te smeren.
Waarom zou het geen succes kunnen worden? Ja, het blijft natuurlijk afwachten, ondergetekende moet het ook nog zien, maar een paar positieve tradities erbij gedurende het jaar kan Beijum goed bekijken. (Komende Oud en Nieuw voor de derde achtereenvolgende keer een succes?)

Volgende week donderdag tot en met zondag: Kleurrijk Bruisend Beijum.
Als u de flyer moeilijk kunt ontcijferen, hij staat ook op http://www.buurtcentrainbeijum.nl/web/
De secretaris van Shantykoor Oosterstörm stuurde bijgaande foto op. Klik groter. Volgende week donderdag vanaf 17.00 uur zullen ze hun liederen bij het Trefpunt ten gehore brengen.

Kom op Beijumers, al jaren wordt u opgeroepen om de Boerderijum met een bezoek te vereren. Maar daarnaast ligt nog een prachtig multifunctioneel centrum. Vanaf volgende week donderdag: Bruisend Kleurrijk Beijum 2012. Komt dat zien en komt dat horen!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Je weet toch wel waaromom dat al in mei werd rondgetoeterd? Gun die lui van de BOB ook een primeurtje

Anoniem zei

Vier dagen? Wie heeft daar nou zin in?