zaterdag 8 september 2012

JEUGDJOURNAAL VERKIEZINGSDEBAT

Ik weet niet of de lezers ook naar het verkverkiezingsdebat van het Jeugdjournaal hebben gekeken. Niet te geloven, de heren lijsttrekkers kunnen zich toch beschaafd gedragen. Geen gescheld en gezeur. En geen hernieuwde gecreëer van vijandsbeelden (Gevolgd hoe Mark Rutte met behulp van zijn vriendjes dit fenomeen bij de Telegraaf dag in en dag uit nieuw leven in mocht blazen?).
Imponerend waren de twee kinderen die met twee verschillende politici wilden knuffelen, te weten met Wilders en Samsom. Ik ben benieuwd of Wilders ook had toegehapt als het een gesluierde moslim-meisje was geweest. En, wat had ik graag aan het meisje die hem daadwerkelijk knuffelde willen vragen of ze dat nu wilde omdat ze hem zo lief vindt, of toch ook omdat ze vond dat de harteloze schreeuwlelijkerd wel wat liefde kan gebruiken. Het is toch ook niet leuk als je wordt geplaagd door angst en spoken? (Europa, zgn. massa-immigratie, etc.)
Nog drie dagen verkiezingsstrijd. Ook gelezen (Volkskrant) dat Samsom niet persé hoeft te winnen? Wat een zeikerd toch ineens.
Een aanhangster van Groen links mailde eergisteren dat ze groen en links gaat stemmen omdat alternatieve therapieën door die partij het beste vergoed zullen worden. Of ik de link maar even wilde publiceren. Nou ja, voor deze keer: http://www.welkegeneeswijzewerkt.nl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=15&Itemid=94
Op 13 september is het circus voorbij. En het gepaai en geslijm richting kiezers idem dito.
http://jeugdjournaal.nl/item/416414-het-jeugdjournaal-verkiezingsdebat.html

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Wilders heeft zijn haardracht afgekeken van Margareth Tatcher. Dezelfde look.

Anoniem zei

Alternatieve geneeskunde zit in je aanvullende verzekering. En daar heb je toch al veel keuze in.

Kees Huizenga zei

Een grapje: heeft Geert Wilders net zo veel "ballen" als Margaret Thatcher, de oud-premier van Groot-Brittannië?

Volgens GW heeft Margaret Thatcher zes ballen of meer. Zeker die van Samsom, Rutte en Roemer. Zie het Carré-debat van 4 september 2012 op RTL4.

Zie verder dit bericht over de EU-subsidieontvangende PVV: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/11018/PVV/article/detail/3312807/2012/09/07/PVV-declareerde-met-succes-guldenonderzoek-bij-de-EU.dhtml?utm_source=politicsnewsletter&utm_medium=email&utm_campaign=20120908&utm_content=weekend

En:

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3104908/2012/01/04/Margaret-Thatcher-The-Iron-Lady-is-nog-altijd-geliefd-en-gehaat.dhtml

Anoniem zei

Bah, wat n reactie. Vreselijk e verkiezinegen, stem aub op Marianne Thieme

Anoniem zei

Mja, stem pvda of sp. Dan hebben we het de komende 2 tot 4 jaar misschien weer wat ruimer met als conclusie dat we daarna weer 8 jaar in een crisis zitten. Wie wil vrijwillig trouwens op een greenpeace terrorist stemmen?

Belastingen verhogen voor de rijken (modaal en hoger) en grote multinationals is niet verstandig. Die zijn al hoog zat. De kans vergroot alleen maar dat ze naar het buitenland gaan en wie mag dan de klap opvangen? Juist ja, wij de doorsnee burger. Want het kan dan niet meer anders.

Kijken waar de lasten/uitgaven verlaagd worden lijkt mij het verstandigste. Het gat tussen een uitkeringssituatie en minimumloon moet bijvoorbeeld ook groter --> het moet lonend worden om vanuit een uitkering te gaan werken want werkende mensen leveren weer inkomstenbelasting op zodat de mensen in minderheidsposities daar weer van betaald kunnen worden (onze zorgstelsel).

Het positieve in zien van mensen, kijken wat ze kunnen in plaats van steeds maar het handje boven het hoofd houden, oh je bent zielig (pvda en sp moraal ofwel alle andere linkse partijen) vervolgens allerlei subsidies en uitkeringen geven en maar ze niet leren om zelfstandig op de benen staan (gruwelijk, dat zou je als weldenkend mens niet willen). Werk is niet alleen maar geld verdienen, je hebt o.a. een dagbesteding en je bouwt sociale contacten op.