donderdag 6 september 2012

DE WERELD ZAL VERGAAN, MAAR JEZUS REDT

Ik had ze al vaker gespot, maar het kwam er maar steeds niet van om ze aan te spreken. Twee heren met zwarte broeken aan, een wit T-shirt en elk een zwart rugzakje om. Vorige week lukte het me eindelijk om ze aan te spreken, op de hoek Claremaheerd/ Plein Oost. Het bleken twee leden te zijn van de ´Kerk van Jezus Christus van de heiligen der laatste dagen.´ Twee vriendelijk uitziende heren met een sterk Amerikaans accent. Ja, ze proberen mensen te bekeren tot hun geloof. En ja, de wereld zal vergaan, wat wil je ook met het toevoegsel: heiligen der laatste dagen. Op een meegekregen foldertje staat dat ´De Waarheid´ in het voorjaar van 1820 is hersteld. Zoals God in de geschiedenis altijd had gedaan, koos hij in 1820 een profeet om de volheid van het evangelie en zijn goddelijk gezag terug op aarde te brengen. Hij riep een jongeman, Joseph Smith. Door hem werd het evangelie van Jezus Christus op aarde teruggebracht.
Mensen mogen een gratis dvd van dit herstel aanvragen via www.kerkvanjezuschristus.nl
Ik moet toegeven, de heren waren vriendelijk en openhartig. Terwijl ik me wel afvroeg waarom mensen altijd bang moeten worden gemaakt, het is toch niet niks dat de wereld zal vergaan, om vervolgens naar het geloof te worden gelokt, en hoeveel geld wel niet in deze Amerikaanse lobby rond zal gaan.
Op de video ziet u een  ontmoeting tussen twee Amerikaanse evangelisten en een nuchtere zuidoost Groninger. Gelukkig maar, aldus de heren, God houdt ook van uw blogger.
Nadat het vraaggesprek was afgerond filmde ik nog even dat de heren wegliepen. Ongevraagd kwam daarbij nog een Beijumer wijsneus zijn aanvullende commentaar leveren.

Het is onduidelijk hoelang we hier allemaal nog op aarde rond zullen lopen, geachte lezers. Hebben de Maya´s en de leden van de ´Kerk van Jezus Christus van de heiligen der laatste dagen´ een verbond gesloten?

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit zijn Mormonen. Hele enge fundamentalisten. Ik zou er ver uit de buurt blijven.

Alie zei

ik ook, ben toch zelf christen.. maar die onzin met wereld vergaat dan en dan.. tja. Ik denk ook wel dat er ooit een einde aan komt, maar wanneer weet (in mijn ogen) alleen God.
Dus laten we niet zelf voor God spelen en bepalen wanneer. Tot nu toe zo vreselijk vaak geroepen en we zijn er nog steeds met zn allen. Hoe ongeloofwaardig is dat. Ik geloof heel andere dingen!

Anoniem zei

Wie heeft Mars gemaakt??

Jelger zei

Haha ik heb nog gebasketballed met 1 van deze jongens. Ze waren best vriendelijk en niet te bekeerdriftig nadat ik ze vertelde dat ze me niet te hoefden overtuigen.