zondag 9 september 2012

AUTO'S EN EEN BOOT OP EEN SCHIP

De (situatie rond)Korrewegbrug blijft ondergetekende fascineren. Wat is het een genot om vanaf een der twee loop- of fietsbruggen de omgeving in ogenschouw te kunnen nemen. Wat een prachtig uitzicht. Nee, dit keer geen bericht over de levensgevaarlijke gladde fietsgootjes of de aanhoudende onoverzichtelijke verkeerssituatie rond de brug.
Vorige week voer een groot vrachtschip door het van Starkenborgh-kanaal. Ondergetekende was net te laat om het gehele schip op de foto te zetten. Maar het had ook wel iets om tussen de wachtende auto's en fietsers die aan weerskanten van de brug stonden opgesteld opeens twee auto's en een boot te zien opduiken. Sommige dingen zullen we nooit te weten komen. Waarom werden hier twee auto's per schip vervoerd, terwijl die ook gewoon over de weg naar hun plaats van bestemming hadden kunnen rijden? Wat deed dat bootje op het grote schip? Aan de vlag te zien is het een Nederlands schip dat voorbij voer.
Waarschijnlijk kwam het voertuig uit de Eemshaven. Ik heb geen idee waar al die vrachtschepen heen varen.

1 opmerking:

Alie zei

Eigenaar van de boot vast ook eigenaar van in elk geval 1 van de auto's. Moet je mij eens uitleggen Johan, hoe iemand tegelijk zijn boot kan besturen van a naar b en zijn auto dezelfde route over de weg laat rijden... daarom staat ie dus op de boot.
Auto 2 van.. moeder de vrouw? Een werknemer? Wie weet. Als man naar het havenbedrijf in rotterdam moet, is misschien wel 2,3 kilometer verder, vrouw moet even boodschappen halen. Zie hier het nut van 2 auto's. Maar wat nu als je niet zo'n gunstige plek hebt om aan te leggen, zeg maar, vaste wal is niet bereikbaar. Nou, dan gebruik je de kleine boot. Of misschien vind (klein)zoon of dochter dat wel prachtig om in te varen als grote boot in de haven ligt.. je kunt vanalles verzinnen met een beetje fantasie.