dinsdag 12 februari 2013

UIT DE OUDE DOOS (148)

Bovenstaande foto zal een jaar of acht oud zijn. U ziet twee heren in gesprek over de toekomst van de tien jaar geleden afgebrande Boerderij, de voorloper van de huidige Boerderijum. Links zit Rein Swart van woningcorporatie de Huismeesters met naast hem de man die sinds een maand niet meer onder ons is. Arie Lameris, wijlen dé huisarts van Beijum, had het Groene Hart van Beijum aan z'n hart liggen, deze groenstrook dwars door Beijum moést van hem intact blijven. Natuur, ontspanning, het welzijn van de Beijumers, plezierig samenzijn, een gezonde leefomgeving, het kwam allemaal samen in de doelstelling die hij en 'zijn' Herbouwcomité voor ogen hadden: De in de nieuwjaarsnacht van 2002/2003 afgebrande Boerderij moest en zou herbouwd worden. In maart 2006 kwam ein-de-lijk het verlossende woord:
Aan de Beijumerweg 19 in Groningen komt een nieuw bezoekerscentrum. Vandaag presenteren José van Schie, wethouder Welzijn van Groningen, Rein Swart van woningcorporatie De Huismeesters en het Herbouwcomité Boerderij Beijum het definitieve plan voor de her- en verbouw van de karakteristieke boerderij.
Het pand aan de Beijumerweg, waarin het Bezoekerscentrum Beijum en de gemeentelijke wijkpost gevestigd waren, brandde tijdens de jaarwisseling 2002/2003 gedeeltelijk af. Het streven is om de boerderij in het najaar van 2007 volledig herbouwd te hebben en van start te gaan met de (nieuwe) voorzieningen die hierin een plek krijgen. Lees hier.
Foto: Erik Knollema, ook voormalig lid van het Herbouwcomité.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat kun jij het mooi zeggen en opschrijven zeg.