zaterdag 24 juni 2017

AARZELEND BEGIN BRADERIE(IJ) OP PLEIN OOST


Het was droog om ongeveer kwart over een vanmiddag toen stadsdeelcoördinator Ruud van Erp voor het gebouw De Wegwijzer een openingsspeech hield voor de eerste braderij op het plein sinds tijden. Zie afbeelding boven.
De eerste van een lange rij? Van Erp: "Op de 30 september volgt de tweede markt, zet maar vast in je agenda."

Cynisme en een beetje laatdunkendheid kunnen op de loer liggen als het onderwerp 'Plein Oost laten bruisen' weer voorbij komt. Maar misschien is een stukje van de oplossing (laten bruisen) vandaag écht begonnen. Waar in het verleden af en toe los-vaste markten op het veelbesproken plein zijn gehouden, daar is het nu de bedoeling dat dit een structureel karakter krijgt.

Waarom ook niet? Er is elke donderdagochtend een markt op Winkelplein Beijum West, zoiets gaat op een gegeven moment 'in het systeem' van mensen zitten. Weten waar je aan toe bent.

Terwijl op het aangrenzende Innersdijk-terrein de vlag op het hoogste punt in een der kraanwagens staat, en waar is te zien dat de bouwwerkzaamheden echt zijn begonnen, daar wordt vanmiddag een serieuze poging gedaan om de doodsheid op het plein te verjagen.

Er zijn kraampjes van o.a. Leefbare Stad, kunstenares Hilda Hofstra heeft een kraampje, foto rechts, Congolese Marie-Josée verkoopt kip en andere lekkernijen en ook is er iets voor de kinderen te doen.

Trouwens, de braderie begint vanaf de wijkring Emingaheerd reeds bij de Kringloopwinkel aan de Claremaheerd, de straat die richting Plein Oost loopt.

De blogger tracht later op de avond of morgenvroeg nog wat filmbeelden online te zetten. Foto's zijn welkom via Beijumnieuws@ziggo.nl

Kom op Beijumers, laat Plein Oost bruisen...loop of fiets even die kant op....2 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou dit is geen braderie ben er geweest dan moeten er toch veel meer kraampjes komen

Anoniem zei

Mooi initiatief! Zeker meer doen.