woensdag 14 juni 2017

MARK RUTTE KOMT VRIJDAG NAAR GRONINGEN (Aardbevingen, gaswinning....)

Minister president Mark Rutte komt aanstaande vrijdag naar Groningen om te komen praten over de aardbevingen als gevolg van gaswinning en de gevolgen ervan.

Groningers zijn deels kokend van woede, want ze voelen zich in de steek gelaten. Wat een emotionele ontmoeting tussen de MP en boze Groningers begin maart bij Pauw

Anderzijds toonde Freek de Jonge zich onlangs gefrustreerd, de initiatiefnemer van Dé Petitie ziet met lede ogen aan dat minder dan zes (!) procent de Groninger die ondertekend heeft. Laat Groningen niet zakken...

Fractievoorzitter van de Provinciale Staten in Groningen, Beijumse Mirjam Wulfse, stuurde twee jaar geleden bovenstaande manifest aan Mark Rutte.

Gisteravond, je hebt de MP toch al eens eerder ontmoet, Mirjam?
"Klopt, eerder was ik in het torentje om over de gaswinning en gevolgen te spreken. Ook mocht ik hem eerder op een bijeenkomst in Leek een manifest over de gaswinning aanbieden. Vrijdag is er dus een overleg met mij als fractievoorzitter, de vice voorzitter en met twee VVD-ers uit de stadse VVD."

In februari stroomde de binnenstad van Groningen vol met verontruste Groningers, zie nog eens deze video.

In januari organiseerde Freek de Jonge een avond in De Osterpoort, tot de verbazing van de Beijumblogger is de aldaar opgenomen video over het Grunnings Laid al ongeveer tweeënhalf duizend keer bekeken, en vooral beluisterd.


Geen opmerkingen: