woensdag 7 juni 2017

WAT IS HET MOOISTE NIEUWE GEBOUW VAN GRONINGEN?(Ga stemmen!)Gistermiddag werd een extra talkshow van Stand van Stad in het Groninger Forum aan de Hereplein opgenomen. Het was een speciale (laatste van het seizoen) opname van dit steeds populairder wordende interactieve Groningse praatprogramma. Aanstaande zondagavond wordStand van Stad vanaf 20.00 uur (verder de hele avond en nacht door) uitgezonden via OOG-TV.

Op de afbeelding links ziet u de gasten die talkshow-host Bram Douwes ontving (en die zondagavond zijn te zien), Douwes zit linksonder met achter hem stadsbouwmeester Jeroen de Willigen.

Laatstgenoemde staat ook op de andere foto's, hij hield een ongeveer vijf minuten durende bevlogen betoog over architectuur in 'zijn' stad. "Hier staat een trots iemand."
De Beijumblogger zal verder niet al teveel verklappen (kijken zondag!), maar nadat de Willigen was uitgesproken dreunde Bram Douwes de dertien gebouwen op die zijn genomineerd voor de Grote Groninger Gebouwen Enquête.

Het gaat om nieuwe gebouwen, zie tekst hieronder. Anders had een gebouw in Beijum hoge ogen gegooid. In 2011 zette de Volkskrant dit gebouw uit de groenste wijk van Groningen op de achtste (!) plek van mooiste nieuwe gebouwen in heel Nederland.

Dit jaar kunt u weer uw favoriet kiezen uit de genomineerde nieuwe gebouwen die het afgelopen jaar in de stad verrezen zijn. Laat vóór vrijdag 23 juni, 17:00 uur uw stem achter op dagvandearchitectuurgroningen.nl. En hoe meer stemmen, hoe beter… dus zegt het voort!
(Filmpje van een bezoek aan Stand van Stad vanuit Beijum)

Geen opmerkingen: